Mire képes egy online újság?

BESZÉLGETÉS

Az online művészeti újságírás kortárs lehetőségeiről folytatnak beszélgetést május 22-én, hétfőn este a DER PUNKT Galériában.

Magyar Múzeumok Online 2017-05-19 10:10
Cikk küldése e-mail:

Az online művészeti újságírás kortárs lehetőségei – beszélgetés


Időpont: 2017. május 22., hétfő 18:30

Helyszín: Budapest, 1056 Szarka utca 7. – DER PUNKT Galéria

 


Meghívott vendégek:

Hering András – Phenomenon magazin

Lépold Zsanett – 4-es műterem egyetemi online magazin, Magyar Képzőművészeti Egyetem

Lucia Udvardyova – Esterndaze

Schneider Ákos – Designisso

A beszélgetést vezetik:

Kókai Zsófia – Pica Pica magazin és Mákos Tamás – marketing gyakornok

 

 

 

A Pica Pica egy eseménysorozat és egy online kulturális magazin létrehozásán keresztül keresi a képzőművészeti közeg eszköztárának új lehetőségeit. Meddig bővíthető ez az eszköztár? Képesek vagyunk-e a saját közegünkben begyakorolt stratégiáktól eltérő irányokban gondolkodni? Milyen társterületek módszereiből tanulhatunk? A Pica Pica online magazin tartalma öt kiemelt téma mentén rendeződik. A magazinban olyan szöveges és vizuális tartalmakat közölnek, amelyek a nyilvános, kritikai vitakultúrát, a társadalmi felelősségvállalást, a művészeti finanszírozást és marketinget, és az online művészeti újságírást érintő, visszatérő problémákra reagálnak.

 

13:00 / A Der Punkt galériában fogadják az érdeklődőket, akik kérdeznének, írnának, beszélgetnének a kortárs online újságírásról vagy a Pica Pica más témafelvetéséről.

 

18:30 / Az online művészeti újságírás kortárs lehetőségei – beszélgetés

A beszélgetés első felében az online magazinok formáit, a hazai trendeket és a sikeres működéshez szükséges stratégiákról folyik majd a beszélgetés. Ezt követően pedig az online felületek szerepéről a kulturális közegben. Képes egy online újság, blog közösséget teremteni? Milyen szerepe van a vélemény nyilvánításban és formálásban az online újságírásnak? Mi az a nyelvezet, amit ezeken az online felületeken használunk? Milyen kommunikációs skilleket kell elsajátítanunk, hogy jó írók legyünk?

 
Baselitz. Újrajátszott múlt
 
A lengyel ulánusok a Jósa András Múzeumban
    Muzeumok.hu Rss betöltése...