EN facebook

A jövő anatómiája - Tárlatvezetés Dobokay Mátéval

2019-02-04 15:00

Dobokay Máté, a „A fotográfia anatómiája” kiállítás kurátora kalauzolja végig az érdeklődőket  a Mai Manó Házban látható két tárlaton 2019. február 7-én.

 

A két nemrég megnyílt kiállítás, a „Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században” és a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban látható „A fotográfia anatómiája” ugyanis minden előzetes tervezés vagy egyeztetés nélkül, de sok szempontból hasonló problémakört érint, a hazai és nemzetközi fotográfia kísérletező és médiumközpontú oldalait mutatja meg. A munkák, eljárásmódok között párhuzamok, mögöttük hasonló gondolkodásmódok tapinthatók ki, azaz a művek beszélgetnek egymással. E „beszélgetés” talán egyik legautentikusabb moderátorát hallhatjuk ezen az egyedülálló vezetésen.

 

Dobokay Máté

A Kaposvári Egyetem Fotográfia szakán végzett, 2015 óta a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tagja, 2015 – 2017 között a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) vezetőségi tagja. Alkotói munkásságában a fotográfiához fűzött, kötött elképzeléseinket próbálja kitágítani a fotográfia és a festészet közötti határok elmosásával. A fotográfia médiumát olyan nyitottsággal kezeli, mely feloldja a klasszikus fotográfiai képalkotás ideái alól, és egy kísérleti, absztrakt irányba tereli azt.

 

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Vissza a jövőbe – február 7.

A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

 

Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században

A kiállítás megtekinthető 2019. február 1. – 2019. március 17.
Kedd – vasárnap 12 és 19 óra között.
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.