EN facebook

Agrár-szakmuzeológus továbbképzés

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

2019-04-17 11:00

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum díjmentes agrár-szakmuzeológus továbbképzést szervez 2019. április 30-án a városligeti Vajdahunyadvárban, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket!

A képzés résztvevői megismerkedhetnek az agrár tematikájú gyűjtemények és múzeumok speciális feladataival, a gyűjteménymenedzsmenttel, a tudományos kutatási lehetőségekkel, valamint a múzeumpedagógiai munkával.

 

Az agrár-szakmuzeológus továbbképzés célja:

 

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és mint országos múzeum kiemelt feladatának tekinti hazánk agrárium szakterületén dolgozó, agrártörténeti gyűjteményeket kezelő vidéki intézmények muzeológusainak, agrártörténeti műemlékeket is kezelő önkormányzatok szakmai referenseinek, valamint (muzeológus, történész, néprajzos, agrár) egyetemi hallgatók szakmai továbbképzését. Tematikánk az elméleti háttéren túl intézményünkben és filiáléinkban végzett gyakorlati munkát, valamint az ezekből származó tapasztalatokat kívánja bemutatni, amelyet a konferencián részt vevők a későbbiekben alkalmazhatnak majd saját intézményeikben is.

 

Részvételi szándékukat április 17-ig jelezzék a sziracsik.eva@mmgm.hu e-mail címen!

 

A továbbképzés részletes programja innen letölthető.