EN facebook

Cifra hétvége a Skanzenben

PROGRAMAJÁNLÓ

2017-08-18 09:00

A népi motívumoké a főszerep a Skanzen augusztus 20-i hétvégéjén. Két napon keresztül a hagyományos népi kultúrában felismerhető jelek, mintázatok, színek és ezek jelentése áll a programok középpontjában a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Bakony, Balaton-felvidék tájegységében.

 

Sok érdekességet megtudhatnak a látogatók arról, hogyan élnek tovább a motívumok a díszítőművészet mellett használati tárgyainkon, a divatban vagy akár a testünkön. Arra is választ kaphatnak, milyen szerepe és jelentése van az egyes jeleknek, színeknek, képeknek a díszítésben. A közönség bevonásával zajló divatbemutató és viseletpróba mellett kézműves foglalkozások sokaságával vár kicsiket és nagyokat a múzeum. Készíthetnek gyöngykalárist, testfestéssel hagyományos motívumokat varázsolhatnak magukra, akik magukat szeretnék felékesíteni, de lesz pásztorbot-faragás, legyezőkészítés és könyvjelző-hímzés azoknak, akik a tárgyak díszítését szeretnék kipróbálni.

 

Játékos motívumkereső túra során az érdeklődők felkutathatják és felfedezhetik a magyar népi díszítőművészet nyomait a Skanzenben. A színpadon tánctanulás folyik. Szombaton délután a Zűrös banda, vasárnap a Tükrös Zenekar játssza a talpalávalót. Őröl a vízimalom, jár a körhinta és működik a Játék-udvar. Mindenkit szeretettel vár a Skanzen!

 

A részletes program itt olvasható.

kiadvány, magazin, műhely, néprajz, szervezet, téma
2017-07-14 10:25
helytörténet, látogató, múzeumpedagógia, természet
2017-07-26 15:00
látogató, múzeumtörténet, programajánló
2017-08-15 08:29