EN facebook

Detektív játék és játszóház a szegedi Múzeumok Éjszakáján

PROGRAM

2019-06-19 10:00

Detektív játékkal, játszóházzal és tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján Szegeden június 22-én, szombaton. A Móra Ferenc Múzeum felújítása miatt idén a Fekete ház, a Klauzál téri Interaktív élménytér és a Kass Galéria lesz a programok központja.

 

Noha a Móra Ferenc Múzeum felújítás alatt áll, a szegediek nem maradnak Múzeumok Éjszakája nélkül 2019-ben sem: június 22-én, szombaton 18 és 24 óra között várják az érdeklődőket megszokott és új helyszíneken a belvárosban.

 

A Fekete házban a folyamatos tárlatvezetéseken kívül egy izgalmas detektív játékot is kiválthatnak a látogatók: csapatban dolgozva kell egy bűntényt felderíteniük. A nyomok a Fekete ház kiállításai mellett Szeged belvárosának különböző pontjain vezetnek keresztül, míg a játékosok végül eljutnak a megoldáshoz. A játékot a Múzeumok Éjszakája után, egészen év végéig lehet majd játszani a Fekete házból indulva.

 

A Fekete ház melletti téren kézműves foglalkozásokon várkaput, ókori harcost, bástya-lámpást és további tárgyakat lehet készíteni este 9 óráig. A Kass Galériában tárlatvezetéseket tartanak, valamint a Kass-Biblia-Szentek kiállítás kapcsán képes vagy illusztrált bibliákat várnak, melyeket összehasonlíthatnak majd a látogatók Kass János illusztrációival.

 

A Klauzál téri Interaktív élménytér, azaz a „Torta” is nyitva tart egészen éjfélig: a kiállítótérben egy Szeged történetéről szóló filmmel és izgalmas digitális játékokkal várják az érdeklődőket.

Múzeumok Éjszakája, programajánló
2019-06-18 19:00
Múzeumok Éjszakája, programajánló
2019-06-19 07:00
Múzeumok Éjszakája
2019-06-06 09:07