EN facebook

Gratulálunk a 2021-es díjazottaknak!

ELISMERÉS

2021-08-27 18:00

Állami kitüntetéseket és miniszteri kulturális díjakat adott át Rétvári Bence 2021. augusztus 27-én, pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban.

 

A teljesítmény az önöké, de a büszkeség az közös, az egész magyar nemzeté - fogalmazott köszöntőjében Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ünnepségen.


"Szokás mondani, hogy ami nem emelkedik, az süllyed, és ez a nemzet életére és a kulturális életre is igaz" - hangoztatta az államtitkár.  "Ha vannak olyanok, mint önök, akik a maguk életében sosem a süllyedést, hanem az emelkedést tartják fontosnak, és a munkájuk, a hivatásuk, a tehetségük kibontakoztatása érdekében nagyon sok erőfeszítést tesznek, akkor a nemzet is emelkedik".

 

"Önök nem azért dolgoztak az elmúlt években, hogy ezt a díjat megkapják, hanem belső motivációból, ugyanakkor az önök ismerősei, főnökei, kollégái látták, hogy jóval többet tesznek a közösségért, munkahelyükért, egy településért, egy ágazatért, mint a többiek, bármilyen fokán állnak is egy szervezetnek" - hangsúlyozta.

 

 

A díjazottak:

 

BERÉNYI MARIANNA - Móra Ferenc-díj
 
MERCZI MIKLÓS - Móra Ferenc-díj
 
CSERI MIKLÓS - Martin György-díj
 
VARGA BENEDEK Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetés

 

ANDO GYÖRGY, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés

 

DR. VIGH ANNAMÁRIA, a Szépművészeti Múzeum általános főigazgatóhelyettese - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés