EN facebook

Jelentkezz intézményeddel a MUSEUMS IN SHORT 2019 című felhívásra!

felhívás

2019-03-12 17:00
Manapság a múzeumok nem csupán önmagukban álló intézmények, hanem olyan élő multimediális terek, ahol a tradíció és az innováció szorosan kapcsolódik egymáshoz. A kisfilmek nagyon megszokottak számunkra, mégis talán a legjobb formái annak, hogy a kortárs múzeum mindennapi életét kommunikálják, közvetítsék. Az alábbi felhívás épp ezeket az alkotásokat szeretné motiválni, díjazni és hozzájárulni a múzeum népszerűsítéséhez!
 
Itt egy olyan lehetőség, amin keresztül beszélhetünk múzeumunkról. Rövid videónkkal a hatodik alkalommal meghirdetett Museums in Short (Múzeumok röviden) elnevezésű felhívás hőseivé válhatunk. Mindez az Ipar és Munka Múzeumának (musil – Museum of Industry and Labour) és az Európai Múzeumok Akadémiája és a Szláv Kultúra Fórumának  (EMA - European Museum Academy and Forum of Slavic Cultures) közös felhívása. 
 
2012 óta a Museums inShort díjat azok az intézmények, szerzők, producerek nyerhetik el, akik az audiovizualitás nyelvén képesek megszólaltatni a múzeumot, be tudják vonni és meg tudják mozgatni annak közösségét. A projekt tartalmazhat dokumentációt, animációt, trailert és vizuális installációt is. 
ITT elérhető a felhívás és letölthető a jelentkezési forma. 
 
 
Az előző évek befutóinak kisfilmjeiből inspirálódhatunk a Museums in Short honlapján. 
 
Jelenetkezési határidő: 2019. április 15.