EN facebook

Nemzetközi szakmai konferenciával nyit a Néprajzi Múzeum

FELHÍVÁS

2022-05-06 07:00

What’s Up?! Mi a helyzet?! tesszük fel a kérdést a What’s Up?! EthnoConference Európai Néprajzi Múzeumok Igazgatói konferenciáján. A Néprajzi Múzeum új épületének és kiállításainak szakmai megnyitójával és bemutatásával egybekötött nemzetközi konferencia célja, hogy bemutassa az elmúlt évek változásait, a múzeumi szakma és a néprajzi múzeumok szervezeti, tartalmi, mi több fizikai, épületi újragondolását, megújulását. Több mint 20 európai néprajzi múzeum igazgatója számol be arról, hogy náluk „mi a helyzet?” azaz „What’s Up?!”

 

A Budapesten május végén nyíló Néprajzi Múzeum első jelentős eseményén derül ki, milyen trendek befolyásolják a nemzetközi múzeumi világot: mi a helyzet az európai intézményekben, miért érezték és érzik szükségét a szakemberek az átalakításoknak, az újragondolásoknak, mi egy néprajzi múzeum feladata a 21. században, és a milyen szerepet kell betölteniük a társadalomban.

 

A konferencia egyik legfontosabb célja elindítani egy eszmecserét a folyamatokról, nehézségekről, lehetőségekről, amiket a szervezeti, épületi vagy a kiállítások újragondolása vonzott magával. Szeretnénk közösen egy európai körképet alkotni az elmúlt évek változásairól, és a 21. századi néprajzi, antropológiai múzeumok kérdésköréről.

 

A három napos szakmai konferencia lesz az első 2022. május 25-27. között a Néprajzi Múzeum Dózsa György úti új épületének konferenciatermében, amely nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi múzeumi szakmát is összekapcsolja.

 

A szakmai konferencián való részvétel ingyenes, de a terem befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. A konferencia tervezett programját ide kattintva nézheti meg, vagy töltheti le.

 

A részvételi szándékát az innen letölthető jelentkezési lap 2022. május 9-ig történő toth.krisztina@neprajz.hu címre való visszaküldésével jelezheti.

konferencia, muzeológia, műhely, néprajz, virtuális
2020-11-27 07:00
fénykép, gyűjtemény, kortárs, #muzeumozzaszobadbol, néprajz, téma, természet, virtuális
2022-05-04 20:00
film, magazin, műhely, néprajz
2022-04-13 20:00