EN facebook

Online konzultáció a képzéseket szervező múzeumoknak a felnőttképzési törvény változásáról

MÅ°HELY

A képzéseket szervező muzeális intézményeket is érinti a felnőttképzési törvény (2013. évi LXXVII. törvény) változása. A jogszabály kimondja, hogy 2020. szeptember 1. után csak az új rendelkezéseknek megfelelően szabad képzéseket indítani.


A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) 2008 óta végez felnőttképzési tevékenységet, így nagy tapasztalattal rendelkezik nem csak a képzések szervezésében, de a képzésekre vonatkozó jogszabályok követésében és az azoknak való megfeleltetésben is. Az új rendelkezéseknek megfelelően, a Felnőttképzési Akkreditációs Rendszer (FAR) 2020.07.01-i megnyitását követően azonnal benyújtottuk mind a bejelentésköteles, mind az engedélyköteles képzési tevékenyégekre szóló kérelmet.


Az utóbbi napokban hozzánk érkezett megkeresésekből azt látjuk, hogy a törvény rendelkezései néhány helyen nehezen értelmezhetők a múzeumok vonatkozásában (például, hogy mi tartozik a képzések körébe, mitől függ, hogy engedélyköteles, vagy bejelentésköteles egy képzés, hogyan és hol kell az engedélyezést elindítani, stb.), ezért a MOKK honlapján összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

 

A képzéseket szervező múzeumok számára 2020. szeptember 15-én 10 órai kezdettel online konzultációt szervezünk, ahol felnőttképzési szakmai vezetőnk bevonásával készséggel válaszolunk a felmerülő kérdésekre, illetve megosztjuk a résztvevőkkel az engedélyeztetési eljárással kapcsolatos eddigi tapasztalatainkat.

 

 

 

 

Az online konzultáció ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, ezen a linken jelezzék részvételi szándékukat!

 
A konzultációs alkalmon kívül is várják a MOKK szakértőia kérdéseket a fenti témában a kepzes.mokk@skanzen.hu e-mail címre.

 

múzeumandragógia, műhely, színház, történelem
2020-07-04 14:00
képzés, múzeum, műhely, tanulás
2020-07-22 16:00