EN facebook

Online szakmai nap a Ludwig Múzeumban | 2021. 03. 22.

MŰHELY

2021-03-19 10:00

Az elmúlt évek/évtizedek egyik legígéretesebb tudományos módszertani újdonságának a hálózatkutatás és hálózati vizualizáció bizonyult, amely hatékony eszköznek tűnik kulturális, társadalmi jelenségek, így a képzőművészeti színtér vizsgálatához is. A szakmai nap alkalmából Készman József tart virtuális kurátori vezetést a BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve című kiállítás online verziójában.


2021. március 22. 11 óra - Zoom meeting

 

A Rejtett mintázatok a nagyrészt Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató tevékenységéhez köthető ún. Barabási-hálózatokat felhasználó kutatások elmúlt 25 évének bemutatása köré szerveződik. A BarabásiLab egy olyan együttműködési platform, ahol több tudományterület tudósai működnek együtt művészekkel és tervezőkkel előmozdítva a hálózatok vizuális szókincsét.

 

A hálózati vizualizáció alakulásának-fejlődésének nyomon követésével – a Barabási kutatólabor meghatározó projektjeinek bemutatása révén – az átfogó módszer képzőművészeti alkalmazásához juthat el az érdeklődő. A csúcstechnológia) felhasználásával a hálózati ábrák és struktúrák szemléletesen értelmezik azokat a rejtett kapcsolatokat és összefüggéseket, amelyek egy-egy vizsgált jelenség hátterében húzódnak.

 

Bővebben a kiállításról

 

Regisztráció a szakmai napra (Regisztrálni kizárólag múzeum email címmel lehet.)!

kiállítás, látogató, #muzeumozzaszobadbol, programajánló, természettudomány, virtuális
2021-03-18 15:00
felhívás, kortárs, látogató, műhely, pályázat, természettudomány
2020-08-30 07:00
film, kiadvány, #muzeumozzaszobadbol, műhely, programajánló, virtuális
2020-05-27 12:00