EN facebook

Stresszoldó múzeum

2021-02-06 10:00
Hogyan segíthetnek múzeumi tartalmak és a múzeumpedagógia abban, hogy egy kicsit enyhítsük a nyomást, ami az elmúlt időszakban nehezedett ránk? Ennek megválaszolására tesznek kísérletet Stresszoldó múzeum címmel egy online workshop keretén belül a 
Ferenczy Múzeumi Centrum és a Petőfi Irodalmi Múzeum múzeumpedagógusai. A hétfői alkalom során nem elméleti szempontból beszélnek róla, sokkal inkább a gyakrolat felől közelítenek, egy közös online alkotásra invitálva az érdeklődőket. 
 
Megismerhetünk olyan múzeumi tartalmakat, amelyek jól gondolkodó alkotóktól maradtak ránk, hogy ezzel inspiráljanak alkotásra. Így lesz szó arról, mit jelentett és jelent a camera obscura ma a művészek számára, vagy épp arról, hogyan jelenik meg Jókai Mór szövegeiben és Deim Balázs szentendrei fotóművész munkáiban a leskelődés, a világra vetett titkos pillantás.

Az eseményen maximum 15 fő vehet részt érdemes regisztrálni a stresszoldomuzeum@gmail.com címen. A részvétel  feltétele egy "küldetés" teljesítése, ami a következő 3 egyszerű lépésből áll, s mindössze egy telefon, vagy fényképezőgép szükséges hozzá. Így szól: 

 

1. lépés

Kérjük, hogy előzetesen tegyél egy sétát valamilyen természetközeli helyen (erdő, park stb.), akár a munkahelyedről hazafelé tartva, vagy a bevásárlást megelőzően. Séta közben keress egy olyan tárgyat (faág, kő, levél stb.), ami megmozdítja a képzeleted! Vidd haza és egy fehér lapra helyezve fotózd be a telefonod segítségével úgy, hogy lehetőleg ne vessen árnyékot.

Küldd el a stresszoldomuzeum@gmail.com címre!

 

 

 

 

2. lépés

Amint otthon ücsörögsz, pásztázz végig a szobádon, akár járj is körbe a lakásban, az aktuális tartózkodási helyeden. Keress egy kisebb méretű tárgyat, amelyik elgondolkodtat. Például feltűnik, hogy eddig nem nagyon vetted észre, vagy épp eszedbe jut róla, hogy mostanában milyen sokat használod! Egy fehér lapra helyezve fotózd be a telefonod segítségével úgy, hogy lehetőleg ne vessen árnyékot. 

Küldd el a stresszoldomuzeum@gmail.com címre!

 

 

 

 

3. lépés
Végül készíts az ablakodból is egy képet a telefonod segítségével, majd küldd el a stresszoldomuzeum@gmail.com címre!
 
Gyűjts! Szedd szét! Rakd össze!
 
 
Regisztrálni a stresszoldomuzeum@gmail.com címen lehet. 
Maimum létszám: 15 fő.