EN facebook

"Az erőszakról" teremőrei: Hermann Veronika és Oltai Kata

programajánló

2023-07-12 09:40
Július 19-én Hermann Veronika és Oltai Kata cserélnek helyet a Budapest Galéria teremőr munkatársaival, és egészen este 6-ig várják majd a látogatókat és a kérdéseket!
 
 
Egy kiállítás befogadásának élményét nem csak a kurátori koncepció vagy a művek minősége határozhatja meg, de akár az is, hogy milyen általános kedvünk volt aznap, milyen volt a hőmérséklet, vagy mennyire volt kedves velünk a teremőr.
 
Akár természetes is lehetne, hogy a látogatók bátran kérdezzenek a frontszemélyzet bármely tagjától az aktuális kiállításokról, ez a fajta könnyedség azonban még nem érte el a magyar kulturális intézményeket. A teremrőrökre még mindig vagy mint láthatatlan munkaerőre, vagy mint a műveket Kerberoszként őrző szükséges rosszra tekintünk, de semmiképpen nem úgy, mint azonnali információs forrásra.
 
 
Hermann Veronika és Oltai Kata 2014-ben egy civil összefogás keretében kipróbálták, milyen egy kiálltást őrizni, akkor ugyanis a szentendrei Vajda Múzeum fennmaradása volt a tét. 2023. július 19-én a Budapest Galéria teremőr munkatársaival cserélnek helyet, és a legszigorúbb műtárgybiztonsági előírások betartása mellett szeretettel várnak minden látogatót, hogy megválaszolják az összes felmerülő kérdést. A rendhagyó teremőrzésre délután 15 és 18 között kerül sor, de új munkatársaink még nem szigorúak, ezért a galéria 18 órakor történő zárását is rugalmasan kezeljük.
 
Az esemény "Az erőszakról" című kiállítás kapcsolódó programja. A programon a kiállításra érvényes belépőjeggyel lehet részt venni.
 
A kiállítás megtekinthető 2023. július 30-ig.