EN facebook

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum digitális múzeuma

MÚZEUMOK NON-STOP

Bár a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a többi közgyűjteményhez hasonlóan jelenleg határozatlan ideig nem látogatható, az MKVM is csatlakozott a #múzeumozzaszobádból kezdeményezéshez. A múzeum honlapján, a Digitális múzeum menüpontban megtalálhatóak az intézmény online tartalmai, ahol új blogbejegyzéseket, érdekességeket tesznek közzé a következő hetekben, de lehet böngészni a műtárgyak és kiadványok között is, valamint barangolni lehet számos virtuális kiállításban is. Az oktatási segédanyagok pedig a pedagógusok és a diákok számára nyújtanak segítséget a digitális oktatás során.

 


Múzeumi blog

 

A következő hetekben a múzeum szakmai blogján hetente többször új tartalommal találkozhatnak a látogatók – a háttérben zajló aktuális projektekről, kiállításokról, valamint a munkatársak aktuális kutatásairól is – változatos témakörökben.

 

Digitális múzeumpedagógia

 

 

A digitális oktatáshoz készült segédanyagok, online múzeumpedagógiai foglalkozások, kisfilmek és játékok a pedagógusok és a diákok számára nyújtanak segítséget a digitális oktatás során.A filmeket és játékokat úgy szerkesztették, hogy együtt egy „digitális foglalkozást” alkossanak, ezért előbb a filmek megtekintését majd a játékok kipróbálását ajánlják a múzeumpedagógusok. A játékok részben felső tagozatos általános iskolás, és főként a középiskolás korosztálynak készültek, a kereskedelem és vendéglátás témakörében. Az anyagok elsősorban az irodalom és történelem órák, valamint a szakiskolás tantárgyak tanmenetébe illeszthetők bele.

 

Virtuális kiállítás, digitális gyűjtemények és kiadványok

 

Jelenleg a múzeum kereskedelmi és vendéglátóipari állandó kiállításai, és három korábbi, már nem látogatható időszaki kiállítása barangolható be virtuálisan, különböző digitális megoldások segítségével. A múzeum gyűjteményének számos darabja online is elérhető és kutatható, egy részük akár a múzeum honlapjába integrált MúzeumDigitár rendszernek köszönhetően, míg több gyűjtemény külső adatbázisok segítségével. Emellett az intézmény több kiadványa – korábbi kiállítások vezetői, katalógusai, évkönyvek – digitálisan is elolvashatók és letölthetők.

 

Közösségi oldalak, hírlevél

 

Naprakész információkért, érdekességekért érdemes feliratkozni az intézmény hírlevelére, vagy követni a közösségi oldalaikat FacebookonInstagramon és Youtube-on, ahol naponta új tartalmakkal jelentkezik a múzeum.

digitalizáció, gyűjtemény, múzeum, #muzeumozzaszobadbol
2020-03-18 20:00
kiállítás, programajánló
2018-09-18 16:30