EN facebook

A NEMO újabb felmérése a Covid-19 járvány hatásainak megismerésére

FELMÉRÉS

2020-11-05 14:00

Hat hónappal a Covid-19 európai múzeumi ágazatra gyakorolt ​​hatásáról szóló első tanulmánya után a NEMO (Network of Europan Museum Organisations) nyomonkövető felmérést tett közzé. A szervezet úgy véli, itt az ideje megvizsgálni, hogy hol állnak az európai múzeumok, és hogyan kezelik a világjárvány idején felmerült kérdéseket.

 

A NEMO második Covid-tanulmánya a következő négy témakör alapos elemzését, értékelését célozza meg:

 

A bevételkiesések és következményeik, valamint a lehetséges enyhítéseik


Digitális múzeumi ajánlatok, szolgáltatások fejlesztése

 

„Új normákkal” kapcsolatos kérdések, különös tekintettel a múzeumi prioritások, célok és a sikeresség fokmérőinek átértékelésére

 

A személyzet és a látogatók biztonságának garantálása a járvány idején


Az eredmények egy új ajánlássorozatba fognak beépülni, és útmutatást nyújtanak a NEMO számára annak meghatározásában, hogy milyen álláspontokat kell képviselni és milyen intézkedéseket kell európai szinten előterjeszteni.

 

A felmérés közzététele múzeumbezárárásokat, új múzeumok ellehetetlenülését vetíti előre. Minden korábbinál fontosabb összefogni és együtt dolgozni a múzeumok támogatása és létrehozása érdekében a járvány okozta válság ideje alatt.

 

Annak ellenére, hogy a polgárok és a szektor szereplői együttesen a járvány terjedésének lassításán munkálkodnak, a NEMO megkérdőjelezi a múzeumok bezárásának szükségességét, illetve tovább keresi annak ideális mértékét. Ezidáig nem érkezett hír arról, hogy egy múzeum fertőzési gócponttá vált volna, sőt a legtöbb ilyen intézmény kimondottan képes lehetővé tenni a látogatói és dolgozói számára a biztonságos ottlétet köszönhetően az időhöz kötött beléptetési rendszereiknek és a szociális távolság tartására alkalmas óriási kiállítótereiknek. - áll a NEMO 2020. október 27-ei ajánlásában.

 

A szervezet a felmérésben való részvételre buzdít és kér mindenkit, ezzel segítve mukájukat, amely minden múzeumi munatársnak hasznos információval szolgálhat. Továbbá a kutatási kérdőív terjesztésére kérnek, hogy minél többekhez jusson el a felmérés híre és biztosított legyen számukra a részvetel lehetősége!

 

LINK A FELMÉRÉSHEZ

 

Kitöltési határidő: 2020. november 20., péntek

 

A NEMO összes, a Covid-19-hez kapcsolódó forrása elérhető a szervezet Covid-19 tájékoztató oldalán.

 

További információ: office@ne-mo.org

 

 

Forrás: ne-mo.org