EN facebook

Art Market Budapest 2018

KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI VÁSÁR

2018-10-12 18:00

A visegrádi négyek (V4-ek) országait állítja fókuszba a négy kontinens mintegy ötszáz művészének munkáit felvonultató  idei Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár csütörtöktől vasárnapig a Millenáris parkban.

A 2011-ben létrejött ART MARKET BUDAPEST  nemzetközi  kortárs képzőművészeti vásár olyan egyedülálló művészeti kompozíciót mutat be Európa kulturális szempontból egyik legizgalmasabb régiójában és városában, amely kiemelten kezeli az újszerű, inspiráló művészeti tartalmakat, a jövő épp most felemelkedő sztárjait, olyan friss művészeti inspirációkra épít, amelyek épp annyira táplálkozhatnak a feltörekvő régiók – kiemelten a poszt-kommunista kelet-európai országok –, mint a fejlett Nyugat új, progresszív generációjának művészetéből vagy más kontinensek Európában még kevéssé felfedezett művészeti választékából.

 Az ART MARKET BUDAPEST iránti jelentős nemzetközi érdeklődés, az eddig 5 kontinens több mint 40 országból érkezett kiállítók és az évente növekvő, 30.000 körüli látogatót számláló nemzetközi közönség egyértelművé tette, hogy a művészeti világnak és a széles közönségnek egyaránt igénye van egy ilyen különleges művészeti platformra, amely friss impulzusokkal szolgál mind az európai, mind a globális művészeti színtér számára.

 

 

 

 Az Art Marketen idén 25 ország kereskedelmi és non-profit galériái, művészeti intézményei állítják ki ötszáznál több képző- és fotóművész több ezer alkotását..A Millenáris B épületének földszintjét a kereskedelmi galériák foglalják el, középen a gyűjtők számára a nagy nemzetközi vásárokról is ismerős magyar kiállítók standjaival.

Az ingyenesen látogatható vásár közönségét a kiállítók standjai mellett számos program, többek között az Inside Art konferencia és a Budapest Photo Weekend fesztivál is várja. Visegrad Contemporary néven számos kísérőprogram fut majd a városban, New Visegrad Photography címmel pedig a négy ország fotóművészeinek legfiatalabb generációját ismerheti meg a közönség egy kurátori válogatáson keresztül.


 A rendezvény teljes programja és a kiállítói listája a www.artmarketbudapest.hu honlapon érhetiő el.

 

 

 Fotó: Hermán Fanni

 

 

képzőművészet, kortárs, múzeumpedagógia
2018-10-11 08:00
képzőművészet, kiállítás
2018-10-09 18:00
képzőművészet, kiállítás
2018-09-28 19:00