EN facebook

Augusztus végéig járhatunk a pécsi „mammut” csodájára – Nagy érdeklődés övezi a múzeumpedagógiai foglalkozást is

2019-06-02 17:00

A jégkor pécsi vándora – A „pécsi mammut” című kiállítást a kiemelt érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították, így a tárlat 2019. augusztus 31-éig látogatható.

 

A tárlat a 90 évvel ezelőtt feltárt pécsbányai mamutleletek fellelhető preparátumait mutatja be, részben újra restaurált példányokkal, egyben Rihmer László (1904–1982) bányamérnök, geológus, jogász munkásságára megemlékezve.

 

Az interaktív elemekkel, játékokkal (pl. összerakható mamutcsontváz makett) kiegészülő tárlaton életnagyságú nyomtatásban (3x5 méter) csodálhatjuk meg Rihmer rajzát a „mammut” csontvázáról, valamint a feltárás térképét. A kiállításon a kortárs állatok ősmaradványai is megszemlélhetők.

 

Fontos megemlíteni a kiállításhoz tartozó múzeumpedagógiai foglalkozást, amely a kiállítás időtartama alatt folyamatosan igénybe vehető osztályok és csoportok számára, akár még a nyári szünetben is. Ennek során a részvevők a jégkorszak kialakulásával, földtörténeti jelentőségével, környezeti feltételeivel, jellegzetes kárpát-medencei fajaival ismerkednek meg, s egy játék keretében átélhetik, milyen szigorú feltétekre van szükség az ősmaradványok keletkezéséhez. A foglalkozás eredetileg a 4-6. és a 7-10. évfolyamosok számára szól, ám 1-3. osztályosoknak és óvodásoknak szóló változata is van.

 

A tanév utolsó hetére a Janus Pannonius Múzeum az Állatkerttel közös foglalkozáscsomagot is hirdetett. Az erre regisztráló csoportok mindkét helyszínen kedvezményesen látogathatják az őslényekhez kapcsolódó programokat.

 

A foglalkozás az iskolák számára a tanév végéig, a táboros csoportok számára pedig akár a nyári szünetben is igényelhető a termtudmuzeumpecs@gmail.com e-mail címen vagy a (72) 213-419-es telefonszámon.

képzőművészet, programajánló, téma
2019-05-28 16:00