EN facebook

Budapesti kép a New York-i Metropolitan Múzeum kiállításán

ELLENFÉNY FRANCIA STÍLUSBAN

2017-11-21 19:30

A budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum állandó kiállításából kölcsönzött képpel nyílik meg a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban (Metropolitan Museum of Art) David Hockney brit képzőművész életmű-kiállítása.

 

A brit pop art kiemelkedő alakja 1974-ben festette az Ellenfény francia stílusban című képét, amely november 27-től 2018. február közepéig lesz látható a világhírű New York-i múzeum retrospektív tárlatán - közölte a Magyarország New York-i főkonzulátusa.

 

Tájékoztatásuk szerint a kiállítás hétfői sajtóbejárásán a brit művész mellett részt vett Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója is, aki elmondta, hogy a Budapestről kölcsönzött kép Hockney életművében kiemelkedő darabnak számít.

"Talán ki is lóg a kiállítás képeinek sorából, hiszen az egyébként sematikus, pop art stílust képviselő művész a kép megalkotásakor az impresszionista stílussal kísérletezett, a francia impresszionizmus eszköztárát használta fel és vegyítette pop artos elemekkel" - idézi a közlemény Fabényi Juliát.

 

A Ludwig Múzeum igazgatója szerint rendkívül fontos, hogy a kölcsönbe adással a budapesti intézmény meg tudott jelenni a Metropolitan Múzeumban, és elképzelhető, hogy ezzel a két intézmény megalapozza a további együttműködés lehetőségét.

 

Nézd meg itt a kiállítás weboldalát! 

2007-ben a hónap műtárgya volt a Ludwigban: itt találod!

 

kiállítás, kortárs, programajánló
2017-07-06 10:52
könyvbemutató, művészettörténet, programajánló
2017-10-03 09:00