EN facebook

Díj a kiemelkedő teljesítményt felmutató kismúzeumoknak

POROSZLAI ILDIKÓ-DÍJ

2018-08-06 12:00

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Kismúzeumi tagozata 2018-ban is meghirdeti a Poroszlai Ildikó-díjat.

 

Százhalombatta Önkormányzata és a Pulszky Társaság Kismúzeumi Tagozata 2006-ban emlékérmet alapított a váratlanul eltávozott tagozati elnökünk, a Matrica Múzeum egykori igazgatója, Poroszlai Ildikó emlékére. A díjat minden évben októberben a tagozat szakmai napján adják át.

 

A Poroszlai-emlékérmet az a kismúzeum kaphatja meg, amely évek óta kiemelkedő muzeológiai tevékenységet végez. Az emlékérem odaítélésére magánszemélyek tehetnek javaslatot, de a muzeális intézmények, illetve munkatársaik önmagukat nem jelölhetik. Társasági tagsággal nem rendelkező javaslattevőnek két Pulszky Társasági tag támogató nyilatkozatát is csatolnia kell.

 

A díj egy bársony dobozban elhelyezett, bronz emlékérem Poroszlai Ildikó portréjával (Lengyel Tibor szobrászművész alkotása), valamint egy díszes, bekeretezett oklevél. A díjat az a kismúzeum kaphatja meg, amely évek óta kiemelkedő muzeológiai tevékenységet végez.

 

A díj elnyerésére a felhívás megjelenése után bárki javaslatot tehet. Pulszky társasági tagsággal nem rendelkező javaslattevőknek két társasági tag támogató nyilatkozatát is csatolnia kell. A díj odaítéléséről a beérkezett javaslatok alapján a Kismúzeumi Tagozat elnöksége dönt.

 

A részletes, a múzeumi tevékenység egészére és annak eredményeire kiterjedő indoklással alátámasztott javaslatot elektronikusan vagy postai úton a Kismúzeumi Tagozat elnökének címére kérjük eljuttatni:

 

Dr. Bathó Edit

 

5100 Jászberény

 

Táncsics Mihály u. 5.

 

e-mail cím: jaszmuzeum@gmail.com

 

A jelölések beérkezésének határideje: 2018. szeptember 10.

 

A javaslatok alapján a kismúzeumi tagozat elnöksége határoz a díj odaítéléséről.

 

A Poroszlai Ildikó-díjjal járó emlékérem és oklevél átadására 2018. október 4-én, a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeumban megrendezésre kerülő kismúzeumi szakmai napon kerül sor.