EN facebook

Etno Pop-up sorozat a Néprajzi Múzeummal

programajánló

2019-10-26 08:00

A Néprajzi Múzeum különleges installációval bukkan fel Budapest különböző pontjain szombatonként, hogy látogatható kiállítások híján közvetlenül találkozhasson közönségével. Az Etno Pop-up sorozat alkotásra és közös gondolkodásra hív, együtt a múzeumi munkatársakkal. A szabadtéri sorozat célja a figyelemfelkeltés mellett a múzeum szakmaiságának és gazdag gyűjteményi anyagának ismételt, új formában történő bemutatása.

 

Néprajzi Múzeum jelenleg zárt ajtók mögött készül a költözésére. A múzeumpalota tereiben – mint azt többször hírül adták - nem nyilvános költözés-előkészítési háttértevékenység zajlik. A több százezer műtárgy csomagolásának nyilvántartási- és digitalizálási feladatait közvetlenül nem ismerheti meg az érdeklődő nagyközönség, ahogy az új állandó tárlat előkészítésének kihívásai is nehezen kommunikálhatók a projekt jelenlegi szakaszában.

 

A múzeum idén októberben a fentiek okán közvetlen találkozásokon keresztül, első kézből osztja meg közönségével az aktualitásokat, izgalmas felfedezéseket. Az Etno Pop-up sorozat keretében a Néprajzi Múzeum szombatonként történetének korábbi helyszínein bukkan fel egy látványos installációval, melyet színes aktivitások kísérnek. Etno-color óriásszínező, fotófal, digitális népi tetoválás, műtárgy-rejtvény, mini-workshopok, kézimalom őrlemény receptekkel, viseletek és igazi busók is várják az érdeklődőket.

 

 Fotó: Néprajzi Múzeum facebook oldala

 

 Fotó: Néprajzi Múzeum facebook oldala

 

„Kommunikációs felületeinken és rendezvényeken is tapasztaljuk, mekkora az érdeklődés a költöző Néprajzi Múzeum és felbecsülhetetlen értékű gyűjteményei iránt. Célunk volt a nagy érdeklődésre közvetlen formában reagálni, miközben azt is megmutatjuk, az etnográfia nem csupán letűnt korokról, hanem kortárs világunkról is mesél.” – mondja Dr. Kemecsi Lajos a Néprajzi Múzeum főigazgatója

 

Az Etno Pop-up köztéri/városi megjelenés azt is bemutatja, hogy a néprajz mindenütt jelen van, az etnográfia körülvesz bennünket. Ezzel párhuzamosan a múzeum az online térben is erőteljesebben megjelenik, #etnoishappening címmel közösségi média felületeken folytat kampányt, melynek keretében fontos kérdések és rejtélyes műtárgyak ismerhetők meg.

 

A következő szabadtéri Etno Pop-up esemény (október 26., Nemzeti Múzeum) részletei a múzeum facebook oldalán.

 

látogató, néprajz, programajánló
2017-07-19 19:50