EN facebook

EtnoKultúra címen televíziós magazint indít a Néprajzi Múzeum!

SOROZAT

2022-03-21 20:00

Alapításának 150. évfordulója alkalmából a Néprajzi Múzeum televíziós magazint indított EtnoKultúra címen az M5 televíziós csatornán azzal a céllal, hogy saját gyártású szakmagazinján keresztül hónapról-hónapra népszokásokat, kutatásokat, kiállításokat, gyűjteményeket mutasson be a nézőknek, minden alkalommal bizonyítva, hogy a hagyományok és a modernitás járhat kéz a kézben.


Igaz, az EtnoKultúra első számában az évfordulóját ünneplő Néprajzi Múzeum kerül fókuszba, de a következő epizódokban a magyar múzeumokban, néprajzi tanszékeken, kutatócsoportokban folyó munkáról, egyéni teljesítményekről is számot szeretnénk adni.

 

Első alkalommal Granasztói Péter főigazgató-helyettessel járjuk az intézmény egykori helyszíneit, a múzeum első tárgyait gyűjtő Xantus János nyomába eredünk Gyarmati János főmuzeológussal (Néprajzi Múzeum) és Fajcsák Györgyi igazgatóval (Hopp Ferenc Múzeum), valamint Csorba Gábor főmuzeológussal (Természettudományi Múzeum). A Néprajzi Múzeum Gyűjteményi Központját Kemecsi Lajos főigazgatóval járjuk körbe, majd Tumpek Eta és Forgó Erika restaurátorokat faggatjuk ki a múzeum költöztetéséről és az új épület kiállításainak előkészítéséről.

 

A műsor első része megtekinthető itt:

 

beruházás, gyűjtemény, kiállítás, kortárs, látogató, muzeológia, néprajz, programajánló, természet
2022-03-05 07:00
konferencia, muzeológia, műhely, néprajz, virtuális
2020-11-27 07:00
digitalizáció, gyűjtemény, műhely, néprajz
2021-10-19 07:00