EN facebook

ExhibitOnline workshop a MúzeumDigitár szervezésében

FELHÍVÁS

2021-04-12 16:00

Gyakorlati tapasztalatok, tippek és lehetőségek online tárlatvezetésekkel és digitálisan archivált múzeumi kiállításokkal kapcsolatban! A pandémiás helyzetben sok múzeum látványos online tárlatvezetésekkel és egyénileg bejárható múzeumi kiállítások közzétételével tartja a kapcsolatot a látogatóival. Az elmúlt pár hónapban már sok érdekes, konkrét megoldás és mindenki számára tanulságos tapasztalat született.

 

A Múzeum Digitár csapata együttműködve kiemelt múzeumi partnerével, a Szépművészeti Múzeummal, bemutatja a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában elkészült digitalizált kiállításokat, amelyek már nagy sikerrel szerepelnek a bevételt is generáló online tárlatvezetési programjaikban, betekintést adnak a Ludwig Múzeum BarabásiLab digitális kiállításába, valamint megtekinthetők lesznek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Zsidó Múzeum digitalizát tárlatainak premier előtti anyagai is.

 

A programon kitérnek továbbá a digitalizált múzeumi tárlatok további alkalmazási területeire is, mint például a B2B felhasználás, vagy az önálló bejárást biztosító időalapú hozzáférés és a szakmai kutató munkát segítő digitális kiállítás archívum kialakítása.

 

A workshopot követően pedig a résztvevőket a Szépművészeti Múzeum Mediciek Művészek Mecenatúra című új online kiállításának a tárlatvezetésére hívják.

 

Az ExhibitOnline fejlesztői csapata által szervezett eseményen előzetes regisztrációt követően ingyenesen részt lehet venni.

 

Időpont: 2021. április 29. (csütörtök) 10:00-13:00

 

Regisztrációhoz kattintson IDE!

felhívás, Közösségek Hete, muzeológia, múzeumandragógia, örökségvédelem, természet
2021-03-22 07:00