EN facebook

Falusi majális és anyák napja a Sóstói Múzeumfaluban

2022-04-29 17:15

„Találja meg ki-ki párját, díszítsük fel a májfát!” – invitálja látogatóit egy igazi falusi majálisra 2022. május 1-én a Sóstói Múzeumfalu. Az egykori majálisok hangulatát igyekeznek zenével, tánccal, vezetésekkel, vásárral és foglalkozásokkal feleleveníteni.

 

A Margaréta és Kismargaréta Tánccsoportok hagyományos májusfaállítása mellett a Vojtina Bábszínház Cirkus Minimus! című előadása, Csiribiri Babatorna is várja a látogatókat. Az egykori majálisok hangulatát a Szabolcs Koncert Fúvózenekar és Majorette Csoport idézi fel. A Nyíregyháza Táncklub táncosai a színpadi bemutató mellett, anyák napi közös táncra hívják a látogatókat. A Lajtorjás Zenekar koncertjét táncház követi, Filep László vezetésével, a jánkmajtisi portánkon pedig falusi virtuskodásra is hívjáka bátor jelentkezőket.

 

 

Falusi vásáruk megannyi színes portékával igyekszik kedveskedni vendégeinek, akik számára azt ígérik, hogy vásárfia nélkül senki nem fog hazatérni.

 

Ezen a vasárnapon az édesanyákra is gondoltak a szervezők, ezért anyák-napi fénykép- és mézeskalács-szív készítésre is lehetőséget kínálnak. Lesz még népi ételek kóstolója, kovácsbemutató, kézműves foglalkozások, térképes játék, fazekaskodás, és népi játszóudvar is. A Falusi Majálison a család apraja-nagyja találhat kedvére való programot.

látogató, néprajz, programajánló, természet, történelem, újranyitás
2020-05-15 16:00
díj, műhely, programajánló
2020-10-09 10:00
múzeumpedagógia, MúzeumTrip, néprajz
2021-05-04 20:00