EN facebook

Fedezd fel a Néprajzi Múzeum kiállításait audioguide-dal!

GYŰJTEMÉNY

2023-08-10 07:00

A múzeumi zárvatartási napon, hétfőnként is tartalmas kikapcsolódást és elmélyülést kínál a Városliget emblematikus intézményének audioguide szolgáltatása a Néprajzi Múzeum nevű okostelefonos applikáción keresztül. Ha a letöltés valakinek nehézséget okoz, akkor - nyitvatartási időben - audioguide készüléket bérelhet.

 

 

Kerámiák: ismerd meg a koncepciót!

 

A Kerámiatér a Néprajzi Múzeum két részből álló látványtára. Ingyenesen látogatható, a kiállítások nyitvatartási idején túl, például a hétfői napokon is. Nem raktár, de nem is részletes magyarázatokkal kísért kiállítás. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a tárgyak közelében elhelyezett kísérőfüzetek mellett audioguide szolgáltatás igénybevételével is tájékozódhassanak a látogatók.

 

A Kerámiatérhez kapcsolódó audioguide 33 db hangfájlból áll, mely végigkalauzolja a látogatót a vitrineken. A vezetés témákat, tájegységeket és azokra vonatkozó jellemzőket mutat be, miközben kitér egy-egy kiemelt tárgy ismertetésére is, valamint a kurátorok elképzelései is kirajzolódnak. A kiállítás teljes anyagát 1,5 óra alatt kényelmesen meghallgathatjuk, függetlenül attól, magyar vagy angol nyelvű hanganyagot választottunk. A hanganyag rövidesen német nyelven is elérhető lesz.

 

 

Megérkeztünk: színészek hangján

 

A szeptember első hétvégéjén záró Megérkeztünk kiállításban egészen más céllal, és csak nyitvatartási időben vehetjük igénybe a szolgáltatást. A tárlaton a legelső, 19. századi gyűjtésektől a legújabb szerzeményekig szerepelnek különleges tárgyak, melyek történetét négy neves színművész tolmácsolásában lehet megismerni. Hegedűs D. Géza, Kováts Adél, Őze Áron és Pokorny Lia „kalauzolják” a látogatókat az audio idegenvezetésen, ahol a szakrális afro-brazil amulettől turai menyasszonyi koszorúig, muszlim kendőtől finn varázslódobozig izgalmas tárgyak titkait tárják fel. A kiállítás anyagából 12 kiemelt tárgy izgalmas történetét hallgathatjuk meg magyar nyelven.

 

 

 

A mobiltelefonos audioguide a múzeum webáruházában, az etnoshop.hu felületen vásárolható meg, a Néprajzi Múzeum alkalmazás letöltését követően. Rövid regisztráció szükséges, majd az audioguide menüben aktiválható a megvásárolt hanganyag. Azon látogatók számára, akik nem szeretnék a mobilalkalmazást letölteni vagy nem tartják fontosnak, hogy a hangokat és az információkat később is elérjék, a -2-es szinten levő jegypénztári pultban bérelhető audioguide eszközök állnak rendelkezésre.

 

A múzeum kiállításai a hangos útmutatással még színesebbé, élvezetesebbé válnak

Mozaik Múzeumtúra, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, műhely, téma
2023-05-11 19:00
design, digitalizáció, muzeológia, néprajz, téma, virtuális
2023-01-26 13:00