EN facebook

Felhívás ingyenes szlovák-magyar nemzetközi szakmai tanulmányútra

FELHÍVÁS

A Szentendrén működő Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) két szlovákiai projektpartnerével, a K13 – Kassai Kulturális Központokkal, valamint a Kassa Megyei Önkormányzattal közösen az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében 2021. 03. 01. és  2022. 06. 30. között valósítja meg a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért (SKHU/1902/4.1/048 FUMU) elnevezésű projektet.

 

A projekt során eddig múzeumi szakembereknek szóló hiánypótló képzés, az egyedülálló Múzeumi Őszi Egyetem, valamint műhelygyakorlatok valósultak meg.  A sor 2022. májusában és júniusában a K13 – Kassai Kulturális Központok által szervezett, szlovákiai és magyarországi múzeumi helyszíneket is felvonultató 2+2 napos tanulmányúttal folytatódik, melyre kulturális szakembereket várunk.

 

Bővebben információ a projektről


A szakmai tanulmányútra 2022. május 26-27-én Magyarországon, valamint június 8-10. között Szlovákiában kerül sor.

 

A magyarországi helyszíneken a résztvevők olyan intézményeket látogatnak meg mint az újonnan átadott Magyar Zene Háza és a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, továbbá a Millenium Háza és az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, valamint a szentendrei Skanzen új Erdély épületegyüttese. A Szépművészeti Múzeumban pedig Közép-Európa valaha volt legnagyobb szabású, de a teljes nemzetközi múzeumi világot tekintve is az egyik legjelentősebbnek mondható Bosch-tárlatot is felkeresik.

 

A szlovákiai út során pedig Selmecbánya és Borsi múzeumainak megtekintése által nyílik lehetőség a szlovákiai múzeumi szakemberek és intézmények megismerésére.

A tanulmányúton való részvétel díjmentes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. A projekt keretében kizárólag azon résztvevők számára tudunk szállást biztosítani, akik az alábbi regisztrációs íven ezt igénylik. 

 

Regisztrációs határidő: 2022. május 16. hétfő 16:00

 

Regisztrációs felület

 

További információ és tervezett program