EN facebook

Fiatal Numizmaták Konferenciája - 2021-ben online

FELHÍVÁS

2021-11-07 12:00

Harmadik alkalommal kerül sor a Fiatal Numizmaták Konferenciájára, ismét az ELTE BTK Történelem Segédtudományai Tanszéke szervezésében. A járványügyi helyzet miatt az idei konferencia - figyelemmel annak nemzetközi jellegére - online lesz.

 

A magyarországi kulturális örökség kiemelt jelentőségű részét gondozó numizmatika első hazai műhelye 1777-ben a Bölcsészettudományi Karon jött létre. Erre a nemes hagyományra büszkén emlékezve, a bölcsészkar oktatói újabb hagyományt teremtettek azzal, hogy 2018-ban első alkalommal rendezték meg a Fiatal Numizmaták Konferenciáját. A konferencia sikerére tekintettel a rendezvényt 2019-ben a nyíregyházi Jósa András Múzeum szervezte meg (egyik évben ugyanis az ELTE, másik évben pedig egy-egy jelentősebb numizmatikai gyűjteménnyel rendelkező, vidéki múzeum a házigazda).

 

A numizmatika helyzete hazánkban azért különleges, mert e fontos történeti segédtudománnyal foglalkozó fiatal kutatók eddig történeti, régészeti, művészettörténeti, esetleg interdiszciplináris konferenciákon adhattak elő. Szándékaink szerint egy hiányzó szakmai közösséget hívtunk életre, ahol az ifjú kutatók szakmai segítséget, érdemi kritikát kaphatnak, így tudományos fejlődésüket senior kutatók segítik elő.

 

Az FNK célja egyrészt tematikus megnyilatkozási felületet nyújtani a pályájuk elején járó kutatóknak, másrészt elősegíteni az ígéretes tehetségek szakmai fejlődését. Célja továbbá az is, hogy a legújabb kutatási eredmények minél szélesebb körben váljanak ismertté és alkalmazottá.

 

Az idei konferencia időpontja: 2021. november 10.

 

A konferenciával kapcsolatos információkat (program, időpontok stb.) a konferencia honlapján lehet megtalálni.

 

A konferenciához csatlakozni, azon részt venni a konferencia facebook-oldalán a konferencia napján közzétett link segítségével lehet majd.

kiadvány, régészet
2019-06-07 18:00
érem, műhely, régészet, tárgy, történelem
2021-02-20 16:00