EN facebook

Fiatal vagy? Múzeumban dolgozol? Most mondd el a véleményed!

KÉRDŐÍV

2020-05-15 13:25

A Pulszky FIAT, a Pulszky Társaság ifjúsági tagozata kérdőívet állított össze fiatal múzeumi szakembereknek, melyben azt szeretné megtudni, hogy a fiatalok hogyan élik meg az új törvénytervezet által előirányzott változtatásokat.

 

Az eddig beérkezett válaszok alapján igen megosztott kép rajzolódik ki. Például arra a kérdésre, hogy “Véleményed szerint, mi az a két-három legfontosabb feltétel, aminek megteremtése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a fiatal szakemberek hosszú távon a pályán maradjanak?” érkezett olyan válasz, mely a végzettséget és a pályán eltöltött időt jelöli meg a bérrendezés legfőbb szempontjaként, ezzel ellentétben mások a képességeket és az elvégzett munka minőségét emelték ki.

 

Több kérdéssel is körbejárjuk, hogy a tervezet mennyiben befolyásolja a fiatalok pályaképét, pályán maradási terveit. A válaszadók fele gondolja úgy, hogy a pályán maradási szándékát nem befolyásolja a törvénytervezet és csak a kitöltők 6%-át erősíti meg, hogy a múzeumi szférában dolgozzon továbbra is.

 

Ha fiatal múzeumi munkatárs vagy és te is szeretnéd elmondani a véleményed a kérdésben, a kérdőívet az alábbi linken még egy hétig, azaz május 22-ig kitöltheted: https://forms.gle/X2GsXGaDsjfPuptq7