EN facebook

Folytatódik a Múzeumi távlatok webinárium-sorozat!

FELHÍVÁS

2021-05-29 16:00

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület alapításának 30. évfordulója nemcsak a visszatekintésre, hanem a múzeumok jelenéről és jövőjéről való párbeszédre is alkalmat teremt. A Múzeumi távlatok című webinárium-sorozat célja, hogy a szakma aktuális kérdései, a múzeumi paradigma változásai, az intézmények átalakuló működési lehetőségei és a társadalmi kihívásokra adott múzeumi válaszok kapcsán nyitott kerekasztal-beszélgetésekben vitassuk meg tapasztalatainkat.

 

Zöld múzeum – múzeum és fenntarthatóság (Múzeumi távlatok 9.)

 

 

 

 

 


A fenntartható fejlődéshez szükséges alapvető szemléletformálás céljait néhány, a kulturális örökségvédelemhez és a természettudományos muzeológiához kapcsolódó, elkötelezett ismeretterjesztő szakember immár negyed százada a „környezeti nevelés” intézményrendszerének bővítésével igyekszik elérni. Az ökológiai szemléletformálás mellett a műtárgyvédelem, a kiállítás-építés és az épületrekonstrukció területén dolgozók eszmecseréi nyújtottak fogódzót a téma gazdasági és társadalmi relevanciája iránt. A korszerű intézmény-működtetés és a fejlesztések stratégiai elvárásai időszakában időszerű számba venni a fenntarthatóság elodázhatatlan kérdéskörének csomópontjait.

 

Június 3-án, csütörtök délután 14 órától a kulturális-közgyűjteményi intézményeknek a fenntarthatóság érdekében tett, teendő felelősségvállalásáról folyik majd a diskurzus. A meghívott vendégek között van Papp Endre színművész, a Miskolci Nemzeti Színház tagja is, aki a nagy múltú s állandóan megújulni kész teátrum Zöld Színház projektjének a vezetője. További beszélgető társai lesznek: Szu Annamária, a  Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) fejlesztési osztályvezetője, Dr. Víg Károly, a szombathelyi Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum tudományos igazgatóhelyettese és Dr. Vásárhelyi Tamás biológus, Környezetünkért díjas egyetemi docens, ny. főmuzeológus. A virtuális kerekasztalt Dr. Kriston-Vízi József múzeumi kultúraközvetítő, Pulszky Ferenc-díjas vezeti.

 


A soron következő alkalomra szóló regisztrációs ív ezen a linken érhető el.

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A webináriumok tervezett maximális létszáma 100 fő.

Kérjük, minél előbb regisztráljon, mert csak a létszámkorlát erejéig tudunk bejelentkezéseket fogadni.

 

A soron következő alkalom Facebook eseménye.


 

Az eddigi alkalmak visszanézhetőek a Társaság honlapján vagy YouTube csatornáján!

A webináriumok az online térben zajlanak, 2021. február 11-i kezdéssel minden második héten, ugyanazon a napon (csütörtökön) délután 14 és 15.30 között, kivéve május 6-át, amikor délelőtt 10 és 11.30 között.

 

A beszélgetéseket a Pulszky Társaság elnökségének, illetve választmányának tagjai vezetik, moderálják. A meghívott résztvevők köre alkalmanként 4-5 fő.

 

A kerekasztal-beszélgetésbe regisztrációt követően online platformon lehet bekapcsolódni. A múzeumok várható újranyitása esetén a sorozatot a valós térbe helyezzük át, és személyes részvétellel zajló, online közvetített kerekasztalokat szervezünk.

 

A teljes program ITT olvasható.

Beporzók napja, felhívás, múzeumandragógia, #muzeumokajovoert, múzeumpedagógia, műhely, Pulszky Társaság, természet
2021-01-27 14:00
Az év múzeuma, díj, gyűjtemény, pályázat, Pulszky Társaság
2021-05-06 07:00
díj, felhívás, pályázat, Pulszky Társaság
2020-12-15 14:00