EN facebook

Harmadik lépés - újranyitás az Egyesült Királyságban

ÚJRANYITÁS

2021-03-03 14:00

Az Egyesült Királyságban a Covid-19 biztonsági intézkedések fokozatos feloldását célzó új terv alapján bár 2021. április 12-től nyílhatnak a kereskedelmi galériák, a múzeumok csak május 17-től.

 

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke bejelentette, hogy Anglia szerte a múzeumok és könyvtárak május 17-től újból kinyithatnak a bezárás feloldására szolgáló négy lépésből álló „ütemterv” szerint. A Covid-19 korlátozások megszüntetésének programját a gazdasági és társadalmi élet újraindítására kidolgozott, négy nyitási szakaszból álló kormányzati tervet ma jelentette be Johnson az alsóházban; ha nem növekszik az új fertőzöttek száma akkor, a miniszterelnök reméli, hogy június 21-ig feloldja az összes korlátozást.


Az Egyesült Királyság kormánya által kiadott hivatalos kormányrendelet kimondja, hogy „a beltéri szórakozást szolgáló, például a múzeumok, a mozik és a gyermekjátszóházak” legkorábban május 17-től nyílhatnak meg, a stratégia „harmadik lépésében”. A Digitális, Kulturális, Média- és Sportminisztérium szóvivője megerősítette a dátumot az The Art Newspaper-nek, eloszlatva kételyeket a zavaros médiámegjenések felett, melyek arról számoltak be, hogy a múzeumok és egyéb közösségi központok április 12-től kezdődően, az újjanyitás második fázisában újra megnyílhatnak.

 

A múzeumok és különböző kulturális és közösségi intézmények a tavalyi év nagy részében zárva voltak, mivel megjelent a világban a pandémia. A kulturális szektor nagyrészt újra megnyílt a nyár folyamán, de a harmadik szintbe tartozó intézmények, a legmagasabb szintű Covid-19 korlátozások miatt november elején kénytelenek voltak újra bezárni. Néhány múzeum decemberben újból megnyílt, de minden intézmény kénytelen volt bezárni december 30-án, amikor újabb nemzeti zárlatot vezettek be, ami további bevételkiesést és a kiállítási menetrend folyamatos megzavarását eredményezte.


A kereskedelmi galériák április 12-től nyitva tarthatnak.

 

 

Forrás és borítókép: The Art Newspaper

külföld, látogató, téma, újranyitás
2021-02-09 20:00
külföld, #muzeumokajovoert, téma
2021-01-28 18:00
állományvédelem, arculat, gyász, helytörténet, kiállítás, külföld, látogató, muzeológia
2021-02-19 17:00