EN facebook

ICOM Webinar | Felkészülés a múzeumok újranyitására: A járvány következményei

2020-06-23 17:00

Az ICOM nemrégiben végzett felmérése szerint a világ múzeumainak 95% -a hosszabb időre bezárt az elmúlt hónapokban. Miközben még zajlik a világjárvány kulturális ágazatra gyakorolt ​​közvetlen gazdasági és társadalmi következményeinek elemzése, elengedhetetlen, hogy a kulturális intézmények megfelelően kezeljék a fokozatos újbóli megnyitás időszakát. A múzeumoknak létfontosságú társadalmi szerepére alapozva biztosítani kell a megfelelő támogatást a helyreállítási folyamat során, amely az elkövetkező hónapokban és években várható.

 

Június 24-én az ICOM Felkészülés a múzeumok újranyitására: A járvány következményei elnevezéssel webinart szervez, amelyre várja a szakma képviselőit. A beszélgetés résztvevői áttekintik, mi történt a lezárás hosszú hónapjaiban, és értékelik azokat az innovatív projekteket, amelyek hasznosnak bizonyulhatnak a jövőben.


Dr. Peter Keller, az ICOM főigazgatójának bevezető beszéde után a vita négy nemzetközi szakemberrel folytatódik, akik a múzeumi szektorból érkeznek. Vinod Daniel moderátorként koordinálja majd a ezt a beszélgetést. A vita értékeli a jelenlegi világjárvány kulturális intézményekre gyakorolt ​​globális hatását – a múzeumokra gyakorolt rövid és hosszú távú következményeivel – , miközben az újbóli megnyitás idején végrehajtandó kényes intézkedésekre összpontosít. A résztvevők szakmai tapasztalataik alapján mutatnak példákat a közönség számára a múzeumok kezdeményezéseiről, amelyek a jelenlegi helyzetben már bizonyították hatékonyságukat.

 

Az angol nyelvű beszélgetés hallgatójaként ITT lehet majd bekapcsolódni június 24-én.

 

A további részletekről ITT tájékozódhat. 

 

 

Fotó: Aaina Sharma, Unsplash

 

gyűjtemény, külföld, látogató, muzeológia, újranyitás
2020-06-18 18:00