EN facebook

II. Múzeumi Játékmustra - Ezúttal online találkozunk!

MŰHELY

2020-09-11 07:00

2020. október 16-án megrendezésre kerül a II. Múzeumi Játékmustra teljesen új keretek között, hisz a szervezők a járványhelyzet miatt online platformra költöztetik a rendezvényt. Az izgalmas, különféle területek képviselőinek - társasjáték, oktatás, szabadulószoba, üzleti játékosítás - előadása és workshopja mellett az eseményt számos digitális és offline megoldás teszi különlegessé: a kerekasztalokra online közvetítés formájában kerül sor, a résztvevők digitális szavazással szavazhatnak a legjobb múzeumi élményekre és ráadásul egy előre elpostázott nyomtatott játékfüzet kitöltésével azonnal elmélyíthetik a hallott szakmai tartalmakat. A II. Múzeumi Játékmustára október 9-ig lehet regisztrálni.

 

Az egynapos Játékmustra célja a játékos gondolkodás, a játékosítás (gamification) eszköztárával való ismeretek elmélyítése – ehhez különböző területekről érkeznek meg előadók, legyen szó üzleti-marketing kérdésekről, társasjátékfejlesztésről, oktatásról vagy épp élő szerepjátékról. A szervezők fontosnak tartották, hogy az egyes témák előadói az adott témakör szakemberei legyenek, így olyan tudást hoznak a múzeumokba, amit más múzeumi rendezvényen nem lehet megtalálni.

 

“Idén mindenki mindent az online térben szeretne megoldani. Oktatást, kommunikációt, szórakozást. Kiderült, hogy nem olyan egyszerű ezt megvalósítani. Hogyan tartsa meg egy múzeum a látogatóit, ha zárva vannak a kapui? Hogyan adjon át ismeretet digitálisan? Hogyan lehet egy esemény online úgy, hogy közben nem kell végig a képernyőre meredni? A II. Múzeumi Játékmustrán nem csak az előadásokkal és workshopokkal járjuk körbe ezeket a kérdéseket, de a program felépítésével is erre törekszünk. Ez az online esemény nem csak egy videós lejátszási lista lesz.“ – mondta Bayer Árpád, a múzeumi játékosítással foglalkozó Open History vezetője.

 

Az online megtartott előadások mellett workshopokkal is készülnek a szervezők, ami lehetőséget kínál a résztvevőknek gyakorlatban is kipróbálni a különféle játékosítási módszereket és digitális eszközöket, megoldásokat, amelyek használatával több látogathatót tudnak bevonzani a saját intézményükbe.

 

A II. Múzeumi Játékmustra keretein belül a szervezők keresik az év múzeumi élményét is hat kategóriában, amire a résztvevő múzeumi dolgozók és szakemberek előzetesen küldhetnek be javaslatokat.

 

 

Az idei hat kategória:
     ●    Magyar múzeumi digitális játék
     ●    Nemzetközi múzeumi online tartalom
     ●    Magyar múzeumi online kommunikációs megoldás
     ●    Magyar nyelvű digitális kiállítás
     ●    Élő családi múzeumi program
     ●    Élő felnőtt múzeumi program

 

Ezt követően II. Múzeumi Játékmustra résztvevői a beküldött javaslatok közül szavazhatnak arra, ami szerintük megérdemli a kategória 1. helyét.

 

Kétféle jegykonstrukció érhető el az eseményre, a Lovag csomag olyan extrákat tartogat, mint a postán kiküldésre kerülő, nyomtatott Felfedező- és programfüzet, ami az egész eseményt végigkíséri különböző kérdésekkel, feladatokkal segítve az elmélyítést, de persze gondoltak a szervezők azokra a jelentkezőkre is, akik esetleg utólag tudják csak az előadásokat felvételről megtekinteni. Nekik az ún. Futár csomaggal kedveskednek, ami lehetőséget biztosít az előadások és kerekasztal beszélgetések visszanézésére.


A két csomagra itt tudsz regisztrálni: https://bit.ly/33u0FRh

(Regisztrációs határidő: 2020. október 9.)
Az esemény Facebook oldala >>> https://www.facebook.com/events/565683834289253/

---

A rendezvény az Open History, a Magyar Nemzeti Múzeum közös szervezésében valósul meg.

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Perspektívák
2020-07-25 08:00
látogató, muzeológia, múzeumandragógia, virtuális
2020-06-03 20:00