EN facebook

III. Mesterségünk címere: múzeum - Fórum múzeumi szakembereknek

2019-12-20 09:00

2020 januárjában harmadik alkalommal rendezi meg Mesterségünk címere: múzeum című szakmai napját a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja. Ezúttal a Budapesti Történeti Múzeum ad helyet a rendezvénynek, amelyen megismerhetjük a MOKK által kidolgozott módszertanokat, a hozzá kapcsolódó projekteket és képzéseket. Érdemes már most regisztrálni!

 

A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt keretében kidolgozott módszertanokat a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásához, a szolgáltató múzeumi működéshez, az iskolai közösségi szolgálatosok és az önkéntesek menedzseléséhez, a modern múzeumi interpretációhoz és a múzeumi digitális tartalmak oktatási hasznosításához készítette. Minden egyes módszertan megismertetésére egy-egy képzést is kifejlesztett, melyeket a projekt befejezését követően is megtart oktatási kínálatában.

 

A rendezvény célja, hogy bemutassa, hogy a "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt múzeumi komponensének különböző módszertani fejlesztései miként jelennek meg a MOKK képzésein, illetve miként használhatóak a múzeumokban a mindennapi munka során. 

A nap több különlegességet is tartogat: az érdeklődők Word Café keretében ütköztethetik véleményeiket, oszthatják meg javaslataikat több képzés tartalmáról, így együtt gondolkodhatnak és fejleszthetik tovább a MOKK által indított képzéseket a szervezőikkel, oktatókkal különféle képzési témákhoz kapcsolódva.

 

A résztvevők személyesen is hozzájárulhatnak az eseménynek helyszínt adó Budapesti Történeti Múzeum szolgáltató szemléletének erősítéséhez két kiállítás és egy múzeumpedagógiai foglalkozás értékelésével.

 

Az eddig hagyományokhoz híven idén is lesz kiállítói börze, ahol a múzeumokhoz kapcsolódó különféle területekről érkezett kiállítók érdekes, színes kínálattal várnak mindenkit standjaikon.

 

A részletes program a MOKK honlapján érhető el.

Regisztráció: itt

Időpont és helyszín: 2020. január 27., Budapesti Történeti Múzeum