EN facebook

Ingyenes adventi családi nap a Magyar Természettudományi Múzeumban 2022. december 4-én

PROGRAMAJÁNLÓ

A Magyar Természettudományi Múzeum ingyenes Adventi Családi Napot szervez 2022. december 4-én 9 és 17 óra között, amelyre ajándékokkal, Mikulás-kereső játékkal, arcrekonstrukciós szobrászművészeti bemutatóval, mézkóstolással, gyermekkoncerttel és még sok más izgalmas programmal várjuk a család minden tagját!

 

A Magyar Természettudományi Múzeumban minden hónap első vasárnapján, így december 4-én is ingyenes a belépés a családok és a 26 év alattiak számára.

 

PROGRAM:


9.00-17.00 Mikulás-kereső játék (5 helyszínen: Kalandos erdő, Tehetsz Méh Többet! - Zümmögés a múzeumban, Sokszínű élet, Eltűnt világok)

 

10.30 Csurgó Zenekar gyermekkoncert (Helyszín: Kupolacsarnok)

 

10:00-17:00
Adventi színező (Helyszín: Kupolacsarnok)
Arcrekonstrukciós bemutató (Helyszín: Kupolacsarnok)
Embertani tár: Műhelytitkok (Helyszín: Kupolacsarnok)
Ismeretterjesztő előadások (Vetítő Terem)

 

További programok:
Mézkóstoló (Helyszín: Tehetsz Méh Többet! - Zümmögés a múzeumban című kiállítás mellett), Országos Magyar Méhészeti Egyesület
Felolvasás Várszegi Adél: Bolyhos és Samu című könyv bemutatója és felolvasás a könyvből (Helyszín: Semsey Előadóterem)

 

Minden hozzánk érkező családot ajándékkal várunk: mézeskalács és színező a gyerekeknek a Tehetsz méh többet! támogatásával!

 


A Magyar Természettudományi Múzeumot az ország egyik kedvenc családi múzeumaként tartják számon. Elsődleges célközönségünk a kisgyermekes családok, akik az ország minden területéről érkeznek hozzánk. Látogatóink közel kétharmada gyermek, így évente több mint 100 000 gyermek látogat el hozzánk családjával, vagy óvodás és iskolás csoportokkal.


Az intézmény célkitűzései között szerepel a magyar gyermekek környezettudatos nevelésének fenntartása és fejlesztése. A múzeum családokért végzett munkájának elismeréseképpen 2020-ban és 2022-ben is elnyerte a Családbarát Múzeum megtisztelő díjat. Elkötelezett híve a gyermekek lelkesedésének támogatásában. Több évtizedes tapasztalattal rendelkező múzeumpedagógusaink közérthetően, játékosan, interaktív foglalkozásokon keresztül adják át a tudományos ismereteket a csoportoknak. Tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásaink minden korosztály számára elérhetőek, az óvodás korcsoportnak szóló játékos foglalkozásoktól kezdve, egészen a középiskolás gyermekeknek szóló, közérthető tudományos-ismeretterjesztő programokig!

 

Az állandó kiállításokon életre szóló élményben lehet része az osztályoknak. Állandó kiállításaink részletgazdagon mutatják be nemcsak a Kárpát-medence, hanem az egész Föld bio- és geodiverzitását. Küldetésünk, hogy a gyermekek megismerjék és megszeressék a természeti értékeket, hogy felnőttként maguk is tevékenyen hozzájáruljanak megőrzésükhöz. Fedezd fel Magyarország tájait, kalandozz a dinoszauruszok világában, vagy csodáld meg az ásványokat, kőzeteket és drágaköveket bemutató „Titkok a föld alatt” című tárlatot!


 

Jelenleg hét időszaki kiállítást tekinthetnek meg a látogatók a Magyar Természettudományi Múzeumban. Köztük az egyedülálló Tehetsz Méh Többet – Zümmögés a múzeumban című tárlatot, amely felhívja a figyelmet a méhek és más beporzók globális pusztulásának beláthatatlan következményeire, és jó példát mutat a velük való együttélésre.


A Kalandos Erdő című kiállításban örömteli játék a felfedezés, hiszen a legkisebbek érdeklődési körét szem előtt tartva egy igazi tudományos „erdei játszóházat” hívtunk életre, amelyben felfedezhetik az erdő élővilágát a legifjabb látogatóink; az óvodás és a kisiskolás korosztály.


Az Út az örökkévalóságba – az egyiptomi múmiák titkai című kiállítás betekintést nyújt a múmiakutatás titokzatos világába.

 

220 éves a Magyar Természettudományi Múzeum – A hónap műtárgya című tárlat minden hónapban egy-egy féltve őrzött műkincset mutat be a nagyközönség előtt.

 

Az ArtEnto Tárlat – művészet és rovarok című kiállítás a biológia és a képzőművészet kreatív kölcsönhatását szemlélteti. A tudományos-ismeretterjesztő tárlat pezsdítően eredeti vizuális koncepcióval idézi meg a bogarakat, különböző képzőművészeti alkotásokon és installációkon keresztül.


A Csillag-Képek 2022 Országos Asztrofotó Kiállítás hazánk 67 asztrofotósának munkáiból kiválasztott legszebb 100 asztrofotó, melyek a földi tájat az égbolttal együtt ábrázoló asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolják a nézőket.


Az Év Természetfotósa 2022 kiállításban megtekinthetők a jubileumi, immár 30. alkalommal kiírt, Magyarország és Közép-Európa legnagyobb hagyományokkal bíró, legrangosabb természetfotós pályázatának díjnyertes képei.

látogató, múzeumpedagógia, téma, természettudomány
2022-11-08 17:00
gyűjtemény, kiállítás, látogató, múzeumpedagógia, programajánló, tanulás, természet
2021-11-30 07:00
kiállítás, látogató, #muzeumokajovoert, műhely, néprajz, téma, természet, természettudomány
2022-03-25 11:00