EN facebook

Játékos Trialógusok: Oktató játékokról sok szemszögből a 3. Múzeumi Játékmustrán

MŰHELY

2022-03-17 16:00

Egyre többen foglalkoznak játékokkal. Van, aki oktatni, más szórakoztatni szeretne vele, ismét más pedig az üzenetének az átadására használja azt, amit a játékoktól ellesett. Valaki bábukat tologat egy asztalon, más beöltözik és szerepet játszik, ismét más egy kütyüt nyomogat.

 

Mik a közös pontok? És hogyan tudják jól használni ezt az eszközt a múzeumok?

 

Azt tudtuk, hogy a 3. Múzeumi Játékmustrán ott lesznek különböző nézőpontokat képviselő emberek egy színpadon. De hogyan tudjuk legjobban ütköztetni a nézeteinket és közben megtalálni a közös pontot?


A Játékos Trialógus végső soron egy kerekasztal-beszélgetés. A kihívás, hogy a résztvevők a program elejéig nem tudják, hogy kivel ülnek egy asztalhoz, a kérdések, feladatok is meglepetések és a közönség is nagyobb szerepet kap a szokásosnál.


Az első két alkalom a Múzeumi Játékmustrára való felkészülés jegyében telt, a következő két alkalomra pedig élőben, a 3. Múzeumi Játékmustrán kerül sor.

 

Az 1. Játékos Trialógus vendégei a társasjátékok (Győri-Nádai Réka), a társasjáték-pedagógia (Lencse Máté) és az élő szerepjáték (Garliczky Krisztina és Kiss Tibor) irányából érkeztek:

 

 

A 2. Játékos Trialógus résztvevői között találunk talányos nevű viselkedéstervezőt (Pusztai Ádám), játékos séta-alkalmazás fejlesztőjét (Bába Gergely)

 

Vegyél részt a 3. Múzeumi Játékmustrán, aminek a része két Játékos Trialógus!

látogató, muzeológia, múzeumandragógia, virtuális
2020-06-03 20:00
látogató, múzeum, múzeumandragógia
2020-03-16 17:00
Perspektívák
2020-07-25 08:00