EN facebook

Könyvbemutatók

2018-04-22 16:00

2018. április 26-án, csütörtökön 17 órakor szeretettel várja az érdeklődőket az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház Tóth Endre A magyar Szent Korona és koronázási jelvények című könyvének szombathelyi bemutatójára. A szombathelyi kutató 45 éve foglalkozik a Szent Korona és a koronázási jelvények történetével, és mint a korona gondnoka, azon kevesek közé tartozik, aki kézbe is vehette ezt az egyedülálló emlékünket. A reprezentatív album – amely az Országház Könyvkiadó gondozásában jelent meg – eddigi kutatásainak összegzése, minden eddiginél több információval és rengeteg fotóval illusztrálva.

 A kötetet Veszprémy László, a Hadtörténeti Intézet igazgatója ismerteti. A szerzővel Sosztarits Ottó, az Iseum Savariense régésze beszélget.

 

Helyszín: Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház

9700 Szombathely, II. Rákóczi Ferenc utca 6-8.

 

 

A Hegyvidéki Galéria és a debreceni Déri Múzeum szintén április 26-án, csütörtökön 18 órakor várja az érdeklődőket a Barcsay Jenő, Vajda Lajos, Ámos Imre, Korniss Dezső, Anna Margit és Bálint Endre művei az Antal–Lusztig-gyűjteményből című kötet bemutatójára.

 

 

Köszöntőt mond: Pokorni Zoltán Budapest-Hegyvidék polgármestere és Komolay Szabolcs Debrecen kulturális alpolgármestere. A kötethez kapcsolódó debreceni kiállításról, a gyűjteményi kötetről és a kollekcióról Antal Péter műgyűjtő, ügyvéd és Nagy T. Katalin művészettörténész, kurátor beszélgetnek.Moderátor: Balázs Attila galériavezető.

 

Az est vendége: Szirtes Edina Mókus énekes-hegedűművész-zeneszerző, akinek előadásában improvizációk hangzanak el, melyeket a kötet művészeinek zenei témájú művei inspiráltak.

 

A kötetek, kizárólag a bemutatón, 50% kedvezménnyel vásárolhatók meg.

 

Helyszín: Hegyvidék Galéria

1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

+36 1 225-7160

info@hegyvidekgaleria.hu

facebook.com/hegyvidekgaleria

 facebook.com/antallusztigcollection 

konferencia, programajánló, téma, történelem
2018-04-21 15:00
díj, Pulszky Társaság, téma
2018-04-21 12:30