EN facebook

Körúti kalandok

KIADVÁNY

2018-05-07 09:00

A Közlekedési Múzeum Buzás Aliz tervezőgrafikussal együttműködve rendhagyó múzeumpedagógiai kiadvány kidolgozását kezdte meg 2017 végén. A térképes városfelfedező kalandlapsorozat első része az első kísérleti villamos évfordulójához kapcsolódva, a Nagykörút Nyugati pályaudvartól Király utcáig tartó szakaszát dolgozza fel, felhívva a figyelmet a különböző technika- és közlekedéstörténeti érdekességekre.

 A kalandlap e városrész rajzolt térképéből, valamint izgalmas, megfigyelésre, gondolkodásra, kreativitásra sarkalló feladatokból, kihívásokból áll. A foglalkoztató kiadvány felhívja a figyelmet a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum budapesti kiállítóhelyeire, gyűjteményeire, s ezek látogatására, megismerésére sarkallja a kalandlap felhasználóit. A kalandlap nyomtatott formában elsősorban a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum budapesti tagintézményeiben lesz elérhető és megvásárolható.

A Budapest100 programkínálatában izgalmas körúti séta során tudhattak meg többet az érdeklődők az első budapesti villamosról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

helytörténet, kiadvány, múzeumpedagógia, múzeumtörténet
2018-04-10 09:00
képzőművészet, kiadvány, látogató, múzeumpedagógia
2017-08-09 14:00