EN facebook

Magyar Sajtófotó Kiállítás péntektől a Capa Központban

2019-04-04 16:00

Több mint négyszáz képet mutat be a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából péntektől a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban a 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás.
 

Igazán erős anyag érkezett idén a Magyar Sajtófotó Pályázatra, így a kiállításon is számos kiváló felvétellel találkozhatnak a látogatók - közölte a tárlat csütörtöki sajtóbejárásán Szlukovényi Tamás, a pályázat zsűrijének elnöke. Kiemelte: noha a sajtófotósok jelentős többsége még mindig férfi, ezúttal sok női fotográfus is díjat nyert. Érdekes lehet megtekinteni a kiállításon, mennyiben más a fotográfiában a női látásmód - hívta fel a figyelmet Szlukovényi Tamás.

 

Szigeti Tamás, a tárlat kurátora elmondta, hogy az anyagban a pályázat mind a 42 kategóriájának 1-3. díjat elnyert felvételei és sorozatai helyet kaptak, összesen több mint 250 fotográfia.
 

Ezek mellé a pályázat anyagából a kurátor számos nem díjazott, de kiváló felvételt beválogatott a kiállításba, a látogató így mintegy 410 képpel találkozhat.

 

Bánkuti András, a pályázatot és a kiállítást szervező MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke elmondta: a pályázat anyagából a hagyományoknak megfelelően idén is fotóalbumot jelentetnek meg.

 

A 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás május 12-ig látható a Nagymező utcai Capa Központban.

fénykép, művészet, történelem
2017-06-19 00:00
beruházás, fénykép, képzőművészet, téma
2017-08-08 13:47