EN facebook

Másodkézből - Új fotókiállítás nyílt a szegedi Fekete házban

KIÁLLÍTÁS

2023-05-21 13:00

Új fotókiállítás nyílt a szegedi Fekete házban: a Fortepan gyűjteményéből válogattak az SZTE-BTK művészettörténet szakos hallgatói. A tárlat apropóját a Hetedhét Hungarikon című tárlat adja, ahol a fotókon szereplő híres emberek tárgyait mutatják be. A Másodkézből - Válogatás a Fortepan gyűjteményéből című kiállítás június 25-ig látogatható.

 

Egy izgalmas együttműködés “gyümölcsét” láthatják az érdeklődők a szegedi Fekete házban május 11-től. A Móra Ferenc Múzeum és az SZTE-BTK művészettörténet szakos hallgatóinak közös projektjeként jött létre egy különleges fotókiállítás Másodkézből - Válogatás a Fortepan gyűjteményéből címmel.

 

A kiállításon azon híres magyar személyiségek fotóiból válogattak a hallgatók, akiknek a személyes tárgyait műalkotásként láthatják az érdeklődők a Hetedhét Hungarikon című tárlaton, a Fekete ház emeletén. A hallgatók a múzeum munkatársaival együtt hozták létre a fotókiállítást, így betekintést nyerhettek egy tárlat megtervezésének és kivitelezésének folyamataiba. A Móra Ferenc Múzeum hosszú ideje ápol kapcsolatokat a Szegedi Tudományegyetem különböző egységeivel - ez a projekt a múzeumi-egyetemi együttműködések egy újabb fontos eredménye.

 

 

 

 

Borítókép forrása: szegedinap.hu

digitalizáció, képzőművészet, kortárs, látogató, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, természettudomány, virtuális
2022-05-03 07:00
gyűjtemény, kiállítás, látogató, régészet, téma
2023-04-30 07:00
emlékezet, fénykép, kiállítás, #muzeumozzaszobadbol, történelem, virtuális
2022-02-28 07:00