EN facebook

Meghosszabbították a Múzeumpedagógiai Nívódíj 2020 és a Kiváló Múzeumpedagógus Díj nevezések beküldési határidejét!

FELHÍVÁS

Múzeumpedagógiai Nívódíj 2020

 

 

2019. szeptember 1. és 2020. augusztus 1. között akár személyes részvétellel (például iskolai program vagy nyári tábor keretében), akár az online térben megvalósított, innovatív és más múzeumok által is adaptálható múzeumpedagógiai fejlesztéseket keresünk!

 

Újdonság: a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre és a köznevelésben folyó digitális oktatás igényeire reagálva idén teljes mértékben online módon megvalósult múzeumpedagógiai kezdeményezésekkel is lehet nevezni a Múzeumpedagógiai Nívódíjra!

 

További újdonság: a Nívódíjban részesülő programok a MOKK Staféta Füzetek online kiadványsorozatában is bemutatkozhatnak.

 

Meghosszabbított nevezési határidő: 2020. augusztus 24.

 

A nevezések bírálata: 2020. szeptember 1.

 

A hagyományokhoz híven az elismeréseket az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón tervezzük átadni, melyre idén szeptember 28-án kerül sor a Magyar Nemzeti Galériában, ahol a Nívódíj nyertesek rövid prezentációban is bemutatkozhatnak.

 

A teljes felhívás itt érhető el!

A 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóról bővebben.

 

Ki kapja idén a Kiváló Múzeumpedagógus Díjat?

 

Idén is díjazzuk a kimagasló egyéni szakmai tevékenységet!

 

A két évente odaítélt elismerést olyan múzeumi szakember kaphatja meg, aki a múzeumpedagógia szakmai módszertanának megújításához és elismertségének növeléséhez hozzájárult az oktatást segítő múzeumpedagógiai programok kidolgozásával és megvalósításával, illetve kiadvány megalkotásával.

 

A 2014-es díjazott Turcsányiné Kesik Gabriella után a másodszor adományozott Kiváló Múzeumpedagógus Díjat 2016-ban Pató Mária és Szabics Ágnes vehették át, 2018-ban pedig Joó Emese kapott Kiváló Múzeumpedagógus Díjat.

 

2020-ban új szempontokkal bővül a múzeumpedagógiai szakmai tevékenység értékelése:
azok is esélyesek az elismerésre, akik a múzeumokban megvalósuló programokon túl az online térben hoztak létre vagy működtettek újszerű múzeumpedagógiai kezdeményezéseket, és színvonalas múzeumpedagógiai tevékenységgel segítették a pedagógusok munkáját.

 

Az ezévi írásos felterjesztéseket legkésőbb 2020. augusztus 24-ig kérjük elküldeni elektronikusan és postai úton.

 

Felhívásunk teljes szövege itt érhető el!

Az év kiállítása, díj, gyűjtemény, látogató, Pulszky Társaság
2020-06-25 07:00
Az év múzeuma, műhely, Pulszky Társaság
2020-03-02 14:00
múzeumandragógia, műhely, színház, történelem
2020-07-04 14:00