EN facebook

Megindultak a dinoszauruszok Szegedre

2018-06-03 08:00

Megindultak a dinoszauruszok az Egyesült Államokból Szeged felé. A Móra Ferenc Múzeum júliusban nyíló dinó-kiállításának kollekcióját a szakemberek Amerikában becsomagolták, konténerekbe pakolták, majd útnak indították a kikötő felé. A dinók Szegedig vezető útja körülbelül egy hónapig tart.

 

Úton vannak a Móra Ferenc Múzeumban júliusban nyíló nagyszabású kiállítás dinoszauruszai. A kollekció az Egyesült Államokból, Midlandből érkezik teherautóval, vonattal, hajóval; és várhatóan június végén ér majd Szegedre.

 

 

A kiállítás dinoszauruszait gondosan becsomagolták, konténerbe helyezték az amerikai szakemberek. A konténerek teherautóra, azután Detroitban vonatra kerültek – jelenleg éppen úton vannak egy amerikai kikötő felé. Itt a kollekciót hajóra helyezik át, majd közel három héten keresztül fognak utazni a dinók az óceánon, míg partot érnek Belgiumban. Innen indul majd tovább a dinó-invázió Budapest és Szeged felé.

 

 

 

A Móra Ferenc Múzeumban nyíló kiállítás interaktív módon fogja bemutatni a dinoszauruszok világát, mindennapjait. A tárlaton a látogatók találkozhatnak olyan „dinó-robotokkal”, melyek a Jurassic Park filmekben is szerepeltek. Emellett méretarányos csontváz-rekonstrukciókat, eredeti fosszíliákat is bemutatnak a Móra Ferenc Múzeumban júliustól.