EN facebook

Mit mondanának a tárgyak a klímakatasztrófáról, ha felszólalnának?

FELHÍVÁS

2022-03-23 20:00

A bolygónkat veszélyeztető klímaváltozás a múzeumi tárgyak életét is fenyegeti. A Museums For Future ezért idén is arra buzdítja a múzeumokat, hogy részt vegyenek 2022. március 25-én a Globális Klímasztrájk szolidaritási akciójában és felhívják a figyelmet a klímavédelemre.

 

Itt az idő, hogy a múzeumok megadják a szót tárgyaiknak: mit mondanának, ha felszólalnának a klímavédelemért, saját és mások jövőjéért?


1. Tegyél a klímaváltozás ellen, mert engem és téged is veszélyeztet!
2. Írjunk történelmet közösen, tegyünk a klímavédelemért!
3. A kultúrának a védelmedre van szüksége – kérlek, tegyél a klímáért most!

 

Az alábbi három lépést ajánlja a Museums for Future arra, hogyan tudnak a múzeumok március 25-én részt venni a Globális Klímasztrájk szolidaritási akciójában:


1.

Egy gyűjteményből kiválasztott tárgy és a klímaváltozással kapcsolatos üzenet párosításával. Ehhez inspirációt nyújt a fenti három üzenet, de saját is megfogalmazható.

 

2.

In-house (helyszíni) akció: az üzenet kiállítása a kiválasztott tárgy mellé.
Online akció: A tárgy fényképének megosztása a honlapon vagy online gyűjteményben a Museums for Future keretének felhasználásával

 

3.

Március 25-én az in-house vagy online akció posztolása a közösségi médiában az alábbi tageket használva: #museumsforfuture #ifobjectscouldtalk #climateaction


Az a múzeum, amelyik nem vesz részt a közösségi média használatában, de részt szeretne venni az akcióban, az elküldheti poszt ötletét a Museums for Future email címére: action@museumsforfuture.org, akik így megoszthatják a csatornáikon az engedély és tulajdonjogok jelzésével.

 

Az eredeti felhívás a Museums for Future honlapján érhető el, illetve további instrukciókat és az online kereteket pedig innen lehet letölteni.

 

 

A felhívás a NEMO oldalán is megtalálható.

Borítókép forrása: ne-mo.org

felhívás, képzés, #muzeumokajovoert, műhely, természet
2020-09-14 20:00
#muzeumokajovoert, természet
2020-04-24 07:00
felhívás, külföld, #muzeumokajovoert, műhely, örökségvédelem, természet, virtuális
2021-03-17 16:00