EN facebook

Múzeumok a múzeumban – hálózzuk be a múzeumot!

23. MÚZEUMOK MAJÁLISA

2018-05-07 18:00

A Múzeumok Majálisa olyan erős hagyományra tekint vissza, hogy megrendezését még a megszokott helyszín, a Múzeumkert éppen zajló rekonstrukciója sem gátolhatja meg!

A 23. majális így 2018-ban beköltözik a klasszicista múzeumpalota belső tereibe, hogy a nagy múltú falak fogják össze, keretezzék mindazt, amelyet a részt vevő 70 múzeum kínál. A különböző intézmények sokféleségét, egyediségét tükröző rendezvényen keresztül nemcsak a múzeumi hálózatok válnak láthatóvá, hanem a múzeumok az épületet is behálózzák szórakoztató, ismeretterjesztő, készségfejlesztő, tudományos programjaikkal.

 

A 23. Múzeumok Majálisa ugyanakkor három másik országos és nemzetközi eseményhez is kapcsolódik. A Közösségek Hete zárónapján megrendezett majális méltó lezárása a hét eseményeinek, összefűzi az ICOM (nemzetközi múzeumi szervezet) aktuális jelmondatával: Hyperconnected museums: New approaches, new publics - Múzeumok hiperhálózata – új megközelítés, új közönség. E gondolat mentén a múzeumok kapcsolati hálójára, társadalmi tőkéjére, a közösségi munkájára irányítja a figyelmet. Az idei majális a Családok évéhez is kapcsolódik, tovább erősítve az eddigi, szülőket, gyerekeket, nagyszülőket kiemelten megszólító hagyományt.

 

A Múzeumok Majálisán idén is átadják az Év múzeuma- és Év kiállítása-díjakat, amelyet az előző év kiugró teljesítményével érdemelhetnek ki a kitüntetett intézmények.

 

A helyszín lehet, hogy kicsit szűkebb, de ígérjük, hogy mindenki megtalálja a kedvének megfelelő szórakozást erre a vasárnapra, tesztelheti saját tudását a Tudássétányon és megismeri a múzeumok kreatív, izgalmas, közösségteremtő világát!

 

 

 

 

Az esemény szervezője, a Magyar Nemzeti Múzeum idén is színes és izgalmas programokat kínál minden korosztálynak - előadások, koncertek, tárlatvezetések és gasztronómiai kóstoló várja az érdeklődőket egész nap.

Az idén velünk majálisozik a Hahó Együttes, Szilánk és az Egyszálgitár, Szeder és a Balázs Elemér Group.

 

Bízunk benne, hogy a 23. Múzeumok Majálisa nemcsak a szokatlan helyszín és a rövidebb időtartam miatt válik emlékezetessé! Reméljük 2018-ban a résztvevő intézmények olyan sűrű hálót szőnek, amelyben minél több látogató fennakad, és a múzeumok rendszeres látogatójává válik!

 

1088. Budapest, Múzeum krt.14–16.
Információ:
Tel.: 06 1/327-7773
www.mnm.hu

www.muzeumokmajalisa.hu
https://www.facebook.com/nemzetimuzeum

 

Az év múzeuma, felhívás, pályázat, téma
2017-12-04 10:00
Az év kiállítása, pályázat, téma
2018-02-02 16:00