EN facebook

Múzeumok éjszakája gyerekekkel! A múzeumok már 14 órától várják a családokat

MUZÉJ

2017-06-24 10:00

Idén is várják a gyerekeket a múzeumok június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján. A legtöbb intézmény már délutántól külön programokkal is készül a legfiatalabb múzeumlátogatók fogadására. Számos múzeum pedig családi programokat kínál, így gyerekek és szülők együtt is felfedezheti a látnivalókat, rejtett kincseket. 6 éves kor alatt ingyenesen, míg a 6-18 év közötti korosztály 800 Ft-os karszalaggal látogathatja a múzeumokat Budapesten. 

 

A Múzeumok Éjszakáján a programok 18 órakor kezdődnek, de több helyen már ezt megelőzően is várják a gyerekeket a programokra.  A Magyar Természettudományi Múzeumban délelőtt 10 órától békakeresős játékban vehetnek részt a kicsik, majd a vizes témánál maradva 14 órától Pocsolyaparti, közös éneklés és kézműves foglalkozások is várják őket egészen 18 óráig. Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál 14 órától ismeretterjesztő játékos programokkal és kísérletekkel készülnek, míg az Aquincum Múzeumban Mintapinty koncerten, állati csontkirakó játékban és átoktábla keresésen lehet részt venni.

 

Magyar Nemzeti Múzeum túlvilági sétára invitálja a 8-14 éves gyerekeket, akik a séta során megismerkedhetnek a különféle temetkezési szokásokkal, a csontleletekkel és egyéb kincsekkel. A Mesemúzeumban 16 órától Mesehősök hétpróbáján bizonyíthatják bátorságukat és ügyességüket a vállalkozó kedvű gyerkőcök, míg az Óbudai Múzeumban emlékrablók nyomába eredhetnek gyerekek és szülők együttes erővel. Többféle kézműves foglalkozásra is lehetőség nyílik; a Ludwig Múzeumban a 10-14 éves korú gyerekek kipróbálhatják a szitaműhelyt, a Vármúzeumban egy Buda ostromát bemutató óriás képregényt lehet kifesteni, míg a Róth Miksa Múzeumban mozaikkészítést próbálhatnak ki a gyerekek.

 

A lányokat egy különlegesség várja a Nagytétényi Kastélyban 14 órától: a Hozd el a babádat programon lehetőség nyílik arra, hogy Erzsébet királynő (Sissi) stílusában öltöztessék fel babáikat a múzeumpedagógusok segítségével. Az ELTE Füvészkertben 17 órától növénysimogató, a Kiscelli Múzeumban Állatok a múzeumban című interaktív tárlatvezetés, míg az Állatorvos-történeti Gyűjteményben kirakós, állatismereti totó, Ki Mit Tud, érdekességek a mikroszkóp alatt és állatsimogató várja a gyerekeket. A Várkertbazárban pedig az ügyességi játékokra és a zenére fókuszálnak a szervezők, ezért interaktív hangszerkiállítással és kipróbálható eszközökkel készülnek a Múzeumok Éjszakájára.

 

Vidéken is számos, a legkisebbeknek szóló programmal készülnek a leghosszabb nappalra. A muzej.hu oldalon a kereső segítségével kifejezetten a gyerekprogramokra is lehet szűrni.

 

Forrás: muzej.hu