EN facebook

Múzeumok Karácsonya a Magyar Természettudományi Múzeumban

PROGRAMAJÁNLÓ

Idén először, december 16-án a Budapesti Történeti Múzeum, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Természettudományi Múzeum közösen megrendezi a Múzeumok Karácsonyát, amelyen sok-sok izgalmas karácsonyi ismeretterjesztő és kézműves programmal, játékkal, korcsolyapályával, koncerttel, 17 kiállítással várják a látogatókat.

 

A Buborék Együttes 10:30-tól ad karácsonyi koncertet.

 

A közreműködő múzeumok és a házigazda Magyar Természettudományi Múzeum 9 és 15 óra között kínálják változatos, az ünnephez saját gyűjteményeiken keresztül kötődő programjaikat. Lesz karácsonyfadísz, képeslap és karácsonyi memory-készítés fotók és műtárgyak alapján, betlehemkészítés, az ókori téli ünnepkörhöz és csillagászathoz kötődő interaktív foglalkozás és játékos kvíz, címer- és inciálékészítés, kirakó- és kártyajáték.

 

Híres történelmi személyek karácsonyi élményeivel is megismerkedhetnek a résztvevők: a Mátyás király menyegzőjét követő karácsonyi lovagi torna kapcsán a lovagi kultúrába nyernek bepillantást, de megtudhatják azt is, hogyan ünnepelhette Petőfi Sándor és Szendrey Júlia a Karácsonyt. A boldog békeidők ünnepi hangulatát korabeli viselet és illemtan-bemutató idézi fel, és még századfordulós szaloncukor-csomagolás kipróbálására is sor kerül.

 

A téli időszakhoz illően az északi sarkköri és a jégkorszakban élt állatok, valamint a sarki vizekben honos cetfajok életéről előadásokat hallhatnak az érdeklődők.

 

Mindeközben a múzeumban felállított korcsolyapálya fogadja a mozgásra vágyókat, akik a hideg éghajlat lakóitól körbevéve korcsolyázhatnak. Végül a pályán zenés-táncos mulatáságra –  jégdiszkóra –  is sor kerül.

 

 

Részletes program

 

 

További információk a korcsolyapályáról

 

 

Regisztráció múzeumi dolgozók számára

gyűjtemény, kiállítás, látogató, #muzeumokajovoert, programajánló, természet
2023-11-29 20:00
gyűjtemény, kiállítás, látogató, természettudomány
2023-09-15 16:00
gyarapodás, gyűjtemény, tárgy, természet, természettudomány
2020-07-31 17:00