EN facebook

Nemzetközi képzés az ADESTE+ és a NEMO együttműködésében

FELHÍVÁS

2021-08-31 16:00

2021 őszén szervezik az ADESTE+ KÖZÖNSÉGTŐL AZ EMBEREKIG – Utazás az újítóknak! (FROM AUDIENCE TO PEOPLE – A journey for changemakers) Nyári Iskoláját, a NEMO szervezet együttműködésével. Az angol nyelvű online képzést olyan, különböző intézményekben és szervezetekben dolgozó kulturális szakembereknek ajánlják, akik a közönség- és közösségszervezés területén szeretnék elmélyíteni tudásukat. A szervezet 80 résztvevőt fog kiválasztani Európából, és a NEMO tagjai közül az első nyolc jelentkezőnek garantálja a kurzuson való részvételt.

 

Az ADESTE+ a CREATIVE EUROPE-nak egy olyan nagyszabású projektje, amit az Európai Múzeumi Szervezetek Hálózatának (The Network of European Museum Organisations, NEMO) együttműködésével szerveznek meg idén immár harmadszorra, és egyben utoljára. A projekt elmúlt három évében 7 országból 15 partner dolgozott együtt tucatnyi kulturális intézménnyel és szakemberrel Európán belül. A projekt célja az olyan módszerek és eszközök tanulmányozása és fejlesztése, amelyek az intézmények szervezeti fejlődését segítik elő, illetve a közönségszervezés és közösségépítés területén tevékeny szakembereknek a támogatása.

 

A tavalyi, 2020-as Nyári Iskolának a fókuszában a kulturális intézmények szerepének és a közönséggel való kapcsolatának újragondolása állt, ami a koronavírus-járvány okozta krízishelyzetben még fontosabbá vált. A projekt résztvevőinek kezdeti feltevése volt, hogy a közönségszervezés stratégiai fejlesztését az egész szervezetnek vagy intézménynek, a különböző osztályok közös bevonásával szükséges megvalósítani. Ennek érdekében kezdtek el kísérletezni új menedzsment elméletekkel, közönségszervezési megközelítésekkel és humán központú tervezési eszközökkel, amelyeket idén a Közönségtől az emberekig – Utazás az újítóknak! képzésén, előadásokon és workshopokon osztanak meg és tesztelnek közösen a szakmai közönséggel. A képzés egy nagyszerű lehetőséget kínál a hazai múzeumokban és más kulturális intézményben dolgozóknak nem csak a nemzetközi együttműködések és jó gyakorlatok megismerésére, hanem közös tanulásra, a módszerek közös tesztelésére és megvitatására, gyakorlati kipróbálására és nem utolsósorban értékes szakmai kapcsolatok építésére.

 

Az angol nyelvű képzés hat 3 órás online szekcióból áll, a szeptember 29, október 5-,6-,12-,13- és 20-i napokon. A jelentkezési űrlap beküldési határideje 2021. szeptember 1. (NEMO tagoknak szeptember 5.), amelyben a szervezők a jelentkezőktől egy rövid bemutatkozást is várnak. A NEMO tagok a felület utolsó kérdésénél jelezhetik a szervezeti tagságukat. A jelentkezés menetéről és a program további részleteiről a NEMO oldaláról letölthető felhívásban vagy az ADESTE+ projekt weboldalán olvashatnak az érdeklődők.