EN facebook

Nyár a múzeumban! II. Válogatás a vidéki múzeumok táborkínálatából

2020-07-06 16:00

A budapesti múzeumok nyári táborai után a vidéki múzeumok kínálatát mértük fel. Országszerte számos helyen tölthetik a nyarat a gyerekek a múzeumban, ezért csak egy válogatást adhatunk a nagyszámú táborlehetőségről, amely a legkisebb látogatókat várja.

 

A Göcseji Falumúzeum több turnusban indít kézműves tábort a népi hagyományok, népművészet iránt érdeklődő 7-12 éves gyerekeknek. A résztvevők megtanulnak szőni, fonni, nemezelni és gyertyát készíteni. Ez csak néhány a sok színes foglalkozásból, további információt a múzeum honlapján talál.

 

Aki vártáborba menne szívesen, annak a Dobó István Vármúzeum alkotótábort ajánl! A gyerekek a reneszánsz, néprajz, régészet világában merülhetnek el a nyár folyamán. A részleteket ezen az oldalon találja.

 

 Fotó: Dobó István Vármúzeum

 

A Rippl-Rónai Múzeum Kalandra fel! és fEssünk neki címmel hirdet természettudományos és alkotótáborokat, ahol a táborozók megismerkednek Somogy megye élővilágával, a múzeum kiállításaival és az ott dolgozó régészek, restaurátorok munkájába is betekintést nyernek. A táborokról részletes leírást itt olvasható.

 

A Sóstói Falumúzeum egész nyáron napközis táborokat szervez az érdeklődőknek, akik egy csodaszép környezetben tölthetik el a nyári szünidőt. A tudnivalókat a táborokról ezen az oldalon találja.

 

Fotó: Sóstói Falumúzeum

 

A Janus Pannonius Múzeum Mesterkedők táborában a kincskeresés, kirándulások, szerepjátékok kapnak nagy szerepet. Olyan 8-13 évesek jelentkezését várják, akik érdeklődnek Pécs története iránt, kíváncsiak, milyen mesterségeket űztek a valaha a városban. A tábor júliusban indul, bővebb információt a múzeum oldalán talál.

 

A Laczkó Dezső Múzeum két remek tematikával készül idén nyáron. RégÉszHét táborát a leendő kis régészeknek kínálja, ahol fegyverbemutatóval, fémkeresőzéssel és elhagyott romok feltérképezésével töltik a nyarat a gyerekek. A Fedezd fel, készítsd el, éld át! tábor a régi falusi világ hangulatában telik: kecskekörmök a Balaton partján, ódon borospincék és kirándulás a Bakonyban.

 

Szombathelyen, a Savaria Múzeumban érdekesebbnél érdekesebb programokat választhatnak a 8-12 éves gyerekek: batikolás, amulettkészítés, kékfestés közben fedezik fel a középkori vásárok hangulatát, az ókori varázslatos történeteket és szereznek természettudományos ismereteket. A Kalandtábor leírását itt találja.

 

A Soproni Múzeum Múzsák kertje és Mesterségek utcája néven szervez tábort 7-14 éves gyerekeknek a Macskakő Gyermekmúzeumban és a Pékmúzeumban. A táborokról több információt itt talál.

 

Fotó:  Soproni Múzeum 

 

Milyen lehet egy hagyományőrző kézműves tábor? A békési Jantyik Mátyás Múzeumban idén nyáron ez is kiderül! A „Gombold újra!” táborba 6-14 éves gyerekeket várnak, akiket érdekel, milyen volt az élet 100 évvel ezelőtt, kíváncsiak a gyönyörűen hímzett ruhákra. A táborozókat daltanulás, versenyek és kiállításlátogatás várja. A múzeum oldalán megtekinthetőek a részletek.

 

Az összes múzeumi tábort nem tudjuk bemutatni, ezért bátorítjuk a szülőket, gyerekeket, hogy keressék fel lakóhelyük múzeumát, érdeklődjenek a táborozási lehetőségről. Irány a múzeum!

múzeum, múzeumi táborok, múzeumpedagógia, programajánló
2020-06-16 07:00
irodalom, képzőművészet, látogató, múzeumtörténet, műhely, programajánló
2018-07-19 11:00