EN facebook

Örökség mindenkinek – az Európai Kulturális Örökség Napjai a Galántai Honismereti Múzeumban

PROGRAMAJÁNLÓ

Az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében az "Örökség mindenkinek" mottó jegyében az egész kontinensen a történelmet és a művelődést ünnepeljük. A Galántai Honismereti Múzeum szeptember utolsó előtti hetében ingyenes programokkal vesz részt ezen az egész Európára kiterjedő rendezvénysorozaton. Előadással és koncerttel várják a látogatókat, az iskolai csoportok részére pedig múzeumpedagógiai programokat készítettek.

 

Az Európai Kulturális Örökség Napjait (DEKD) évente 50 európai országban rendezik meg egy kiválasztott téma keretében.

 

A jelenlegi téma "Örökség mindenkinek" kiemeli annak jelentőségét, hogy aközösség különböző csoportjai egyformán hozzáférjenekahhoz a kulturális örökséghez, amely jellemzi őket. A Galántai Honismereti Múzeum 2021. 09. 21-25. között kapcsolódik be a DEKD országos rendezvényfolyamába. Az érdeklődőket az aktuális kiállításhoz kapcsolódó előadással és szakmai tárlatvezetéssel várják, az általános- és középiskolásokat múzeumpedagógiai programokkal várják.


Az iskolai programok és az előadás a Kuffner báró műgyűjteménye című kiállításhoz kapcsolódik, amely Szlovákia második legnagyobb magángyűjteményét mutatja be. Az iskolák számára rendhagyó képzőművészeti és művészettörténeti órákat készítettek, amelyek a kiállítóteremben az eredeti reneszánsz és barokk festmények közelében zajlanak majd rajztanár vezetésével. A programok középpontjábana flamand zsánerfestmények és barokk portrék állnak.A múzeumpedagógiai programok a DEKD teljes időtartama alatt ingyenesen látogathatóak, ezt követően a kiállítás teljes ideje alatt, november végéig igényelhetők belépőjegy vásárlásával.


Szerdán, 2021. 09. 22-én 17 órakor Eva Sudová, az aktuális kiállítás társszerzője, a Ponvagli polgári társulás elnöke tart előadást a Kuffner családról és jelentőségükről Diószeg város valamint a régió történetében. (Az előadás szlovák nyelven zajlik.)

 

Szombaton, 2021. 09. 25-én, 17 órakor a múzeum udvarán híres klasszikus dallamok és filmslágerek csendülnek fel a The Ladies Ensemble kvartett előadásában. A fiatal hivatásos zenész hölgyek célja, hogy megmutassák a nagyközönségnek, a klasszikus zene egyáltalán nem unalmas, hanem tele van élettel, örömmel és érzelmekkel, a népszerű modern dalok pedig zenekari adaptációkban új dimenziót és kisugárzást kapnak.


A tallósi és jókai vízimalmok a DEKD keretében 2021. 09. 25-én, szombaton szintén ingyenesen látogathatóak.


A Galántai Honismereti Múzeum szeretettel várja az iskolásokat, fiatalokat, felnőtteket és időseket az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében megvalósuló rendezvényekre, mert "Az örökség mindenkié!"

 

A 2021. 09. 21-25. között megrendezett programokra a belépés ingyenes. A programok a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően látogathatók.

 

 

Bővebb tájékoztatás a múzeum honlapján és a közösségi hálón található.

 

A rendezvény Galánta Város anyagi támogatásával valósul meg.


www.muzaumgalanta.sk


www.facebook.com/muzeumgalanta

emlékezet, gyűjtemény, helytörténet, ipari örökség, kiállítás, látogató, programajánló, technika
2021-09-06 07:00
helytörténet, kiállítás, múzeumtörténet, programajánló
2019-10-19 11:50
emlékezet, felhívás, ipari örökség, látogató, műhely, technika
2021-07-22 07:00