EN facebook

Örökség Ünnep a Skanzenben

PROGRAMAJÁNLÓ

A mezőtúri fazekasságtól a verbunkon át a karcagi birkapörköltig. Sokszínű szellemi kulturális örökségünket ünnepli 2020. szeptember 19-én és 20-án a Skanzen. Szombaton Herczku Ágnes és a Nikola ParovQuartet, vasárnap Erdőfű és Balogh Melinda koncertje színesíti a programot.

 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum pünkösdkor megszokott hagyományos rendezvényének idén szeptemberben ad helyet a múzeum.

 

 

A szeptember 19-én és 20-án megrendezett Örökség Ünnepen egy helyszínen ismerhetik meg a látogatók Magyarország gazdag, élő hagyományokban megnyilvánuló örökségét. A múzeum portáin ezen a két napon megelevenednek az ország szellemi kulturális örökségei. A Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékén szereplő közösségek színes szokásaikat, kézműves és szóbeli hagyományaikat mutatják be. Itt lesznek az egri fertálymesterek, akik a százráncú köpeny titkaiba avatják be a látogatókat, felpróbálhatják az érdeklődők a mohácsi busók vagy akár a Mezőkövesd környéki matyók viseletét. A nagyecsedi cigány és magyar táncos tradíciók mellett megismerkedhetnek a selmeci diákhagyományokkal és a mohai tikverőzéssel is. Kézműves bemutatók során fedezhetik fel kicsik és nagyok a nagykunsági gyapjúhímzést, a höveji csipkekészítést, a tápéi gyékényszövést.

 

 

Zenei csemegét is kínál a Skanzen a látogatóknak. Szeptember 19-én koncertet ad a világzenét játszó Herczku Ágnes és a Nikola ParovQuartet, szeptember 20-án a táncházzenészek összefogásával létrejött Erdőfű és Balogh Melinda zenél.

 

Részletek itt olvashatók.

 

kiállítás, #muzeumozzaszobadbol, virtuális
2020-07-17 09:00
látogató, néprajz, programajánló, tájház
2019-09-04 09:00
néprajz, programajánló, történelem
2019-03-15 13:00