EN facebook

Rollerrel az egykori hírességek nyomában - az Iparművészeti Múzeum új, innovatív programja

PROGRAMAJÁNLÓ

2020-09-08 20:00

Hogy jön a rollerezés a művészethez? Az Iparművészeti Múzeum városi sétáin felfedezhetjük az Andrássy út környékén élő művészek egykori lakóházait, érdekes történeteknek lehetünk fültanúi és betekinthetünk Ráth György műgyűjtő otthonába – mindezt két keréken!


Az Iparművészeti Múzeum szervezésében tematikus sétákat indítunk a Városligeti fasorban és az Andrássy út környékén, hogy bemutathassuk, egykoron hol éltek, merre jártak nap mint nap az itt élő hírességek.

 

A kiscsoportos túrákat elektromos rollerrel teszik meg a résztvevők, tucatnyi helyszínen megállva ismerhetik meg a hírességek Budapestjét. A különleges rolleres programon elsősorban a 19. századi művészek házait járhatjuk végig, valamint sok érdekes történetre is fény derül Budapest híres színészeiről, képzőművészeiről, iparművészeiről és íróiról. A rolleres séta során az egyik legjelentősebb 19. századi polgári műgyűjtő, Ráth György otthonába is betekintünk, és bemutatjuk azt is, hogy milyen különleges tárgyakat gyűjtött és hogyan rendezte be a villáját.

 

A különleges rolleres programon elsősorban a 19. századi művészek házait nézzük meg, valamint sok érdekes történetet is megtudhatunk Budapest híres színészeiről, képzőművészeiről, iparművészeiről és íróiról.

 

A sétát Joó Julianna művészettörténész vezeti. A séta következő alkalma 2020. szeptember 13-a.

 

 

 

 

A sétákhoz partnerünk, a Rollguide biztosít elektromos rollereket, de természetesen lehet csatlakozni saját rollerrel, kerékpárral vagy akár gyalogosan is.

 

További információk a programról ezen a linken.

design, iparművészet, programajánló
2019-05-22 15:00
iparművészet, kiállítás, programajánló
2019-09-27 14:00