EN facebook

Szalai Dániel: Novogen

A CAPA KÖZPONT KIÁLLÍTÁSA A BUDAPEST PARKBAN

2019-05-12 08:00

Hírt adtunk a héten a Ludwig Múzeum kiállításáról, amely most a Budapest Parkban tekinthető meg. Egy másik ilyen kezdeményezés pedig a Capa Központhoz kapcsolódik. Szalai Dániel Novogen című kiállítása hétfőn nyílt meg az ismert szórakozóhelyen. 

 

Szalai Dániel (1991) kiállításának középpontjában egy különleges csirkefajta áll, amelyet arra a célra tenyésztettek ki, hogy tojásaiból különböző gyógyszeripari termékeket készítsenek ember-, illetve állatgyógyászati célokra. A light boxokon száznegyvennégy Novogen White Light csirke portréját látjuk. Ezt egészíti ki az alkotóval készített rövid videointerjú, amelyben megjelenik egy, a tojók környezetét dokumentáló fotósorozat is. A képek segítségével végigkövethetők a vakcinakészítés különböző állomásai, a tojás létrejöttétől a válogatáson és az előkeltetésen át egészen a vírusanyag beoltásáig, majd az embriófolyadék lecsapolásáig. Szalai Dániel az ipari baromfitenyésztés vizsgálatán keresztül a természethez, a technológiához való viszonyunkkal, valamint a munka fogalmával kapcsolatos kérdéseket feszeget.

 

Fotó: Capa Központ

 

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ köztéri kiállítássorozata 2019-ben áprilistól szeptemberig Európa legnagyobb, szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park kulturális programokat kínáló helyszínén folytatódik. A Capa Központ konténerkomplexumában kortárs fotókiállítások váltják egymást, árnyékot adó teteje alatt a bemutatókhoz kapcsolódó beszélgetések és babzsákos lazulások zajlanak.

 

2019. április 25-től a Budapest Parkba váltott belépőjeggyel látogatható csütörtöki, pénteki és szombati napokon 18.00 és 00.00 között.

csütörtöki, pénteki és szombati napokon 18.00 és 00.00 között.

Külső helyszín: Budapest Park (1095 Budapest, Soroksári út 60.)

Kurátor: Mucsi Emese