EN facebook

Százötvenezren látogatták meg alig két év alatt a gyulai Almásy-kastélyt

2018-01-20 16:00

A gyulai Almásy-kastély százötvenezredik látogatóját köszöntötték csütörtökön. A felújított műemléket kevesebb mint két év alatt látogatták meg ennyien.

 

Egy Füzesgyarmaton üdülő, Budapesten élő pár és kisfia volt a szerencsés 150 ezredik látogató, akit Dombi Ildikó ügyvezető igazgató gyulai kolbászt, pálinkát és lekvárt is tartalmazó ajándékcsomaggal köszöntött. A fiatal pár elmondta, az interneten olvastak a kastélyról. A köszöntésen szintén jelen lévő Görgényi Ernő polgármester az MTI-nek elmondta, hogy a 2016-os 476 ezer vendégéjszaka után tavaly félmillió fölé nőtt ez a szám, ami rekord, csaknem tízszázalékos emelkedés a fürdőváros életében. A pontos adatok február közepén lesznek meg - jegyezte meg.

 

A városvezető elmondta, hogy az európai uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán egymilliárd forintot nyertek el, amelyből az 1896-ban átadott Szent Miklós-park felújítása mellett szeretnének egy báltermet kialakítani az Almásy-kastély mostanáig nem használt mellékszárnyában. Nagy az igény a rendezvényterem iránt, speciális gasztrotörténeti és wellness élményeket szeretnénk itt nyújtani a vendégeknek - közölte. 

 

Hozzátette, jelenleg a kiviteli terveket készítik, a közbeszerzést várhatóan nyáron írják ki, a fejlesztéssel 2019 őszére kell elkészülniük. A 2,4 milliárd forintból felújított Almásy-kastélyt 2016 márciusában nyitották meg. Dombi Ildikó elmondta, hogy a közeljövőben készülnek megünnepelni a pusztulástól megmentett műemlék második születésnapját, és csak felnőtteknek szóló tematikus tárlatvezetésekkel, valamint szerelemjóslással készülnek a Valentin-napra.

gyarapodás, irodalom, kiállítás, múzeum, tárgy
2018-01-18 11:00